MOK podprl Reedieja za šefa Wade

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite je podprl Craiga Reedieja za vnovično izvolitev na čelo Svetovne protidopinške agencije.
Oglej si celoten članek

Petinsedemdesetletni Craig Reedie bo bržkone spet dobil nov triletni mandat in to kljub dejstvu, da je letos izbruhnil škandal z ruskim sistematičnim dopingom.

Reedie, ki je tudi podpredsednik Moka, je bil na mesto šefa Wade prvič izvoljen leta 2013, ko je nasledil Avstralca Johna Faheyja. Wada bo zasedala v nedeljo v Glasgowu, na sporedu so tudi volitve, Reedie pa naj bi že imel zagotovljeno vnovično izvolitev na mesto predsednika.

Wada je bila ustanovljena leta 1999, sedež ima v Montrealu, na letni ravni pa v boju z dopingom v športu razpolaga s proračunom, visokim 25,2 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.