MOK zadovoljen s Pekingom

Foto: Žurnal24 Dela v Pekingu potekajo 24 ur na dan.
Dobrih 300 dni pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu 2008 se prireditelji iger pri gradnji objektov držijo časovnih načrtov.
Oglej si celoten članek
"Zelo smo zadovoljni z napredkom," je povedal podpredsednik koordinacijske komisije pri Mednarodnem olimpijskem komiteju Kevan Gosper, ki je ta teden obiskal kitajsko prestolnico. Kitajci pripravljajo kar nekaj novosti. Osrednji olimpijski stadion, ki bo sprejel 91.000 gledalcev, bo imel nekakšno tridimenzionalno obliko ključa in bo grajen tako, da bo zaradi pričakovane vročine prepuščal tudi zračne tokove. Dela bodo končana do konca marca. Plavalni center, ki ga imenujejo tudi vodna kocka, bo kot večina objektov končan do konca leta.

Načrti prirediteljev so zelo ambiciozni, hkrati pa so pri organizacijskem komiteju iger (BOCOG) prepričani, da bodo vse uresničili v skladu s časovnico. "Delavci gradijo 24 ur na dan, sedem dni v tednu," je razkril Sun Weij , odgovoren za medije. Ob tem je podrobneje predstavil plavalni center, ki bo imel tehnološko posebej razvit ventilacijski sistem proti nastajanju kondenza, na zunanjem delu objekta pa bo pritrjena posebna membrana, ki bo prepuščala zrak. Skupaj bodo Kitajci zgradili 12 novih tekmovališč, 11 jih bodo obnovili, osem objektov pa bo le začasnih.


Olimpijski stadion v Pekingu © Getty Images

 

Umirja se tudi stanje glede vstopnic, kjer je sprva kazalo, da bodo gostje iz tujine do njih prišli le stežka, a so prireditelji kontingente kart za tujino povečali. BOCOG je ob tem potrdil tudi izjemno zanimanje medijev, saj je akreditiranih rekordnih 5600 novinarjev in fotografov.

Vancouver: Za vstopnice od 25 do 1100 dolarjev
Prireditelji zimskih olimpijskih iger leta 2010 so danes sporočili, da bodo vstopnice začeli prodajati oktobra prihodnje leto. V kanadskem Vancouvru bo na voljo 1,6 milijona vstopnic, cena pa se bo gibala od 25 do 1100 dolarjev. Kanadski prireditelji največjega zimskega športnega dogodka so prav tako sporočili, da bodo približno 50.000 vstopnic podarili različnim občinskim skupnostim in socialnim ustanovam, za najmikavnejše dogodke pa bodo izpeljali loterijsko prodajo vstopnic. Za uvodno in sklepno slovesnost v Vancouvru bo treba odšteti od 175 do 1100 dolarjev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.