Monaco zaključil prestop Falcaa: za 45 milijonov evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Novi francoski prvoligaš in nekdanji finalist Lige prvakov AS Monaco z velikimi koraki prodira med evropsko elito. Po prihodih Joãa Moutinha in Jamesa Rodrígueza se je klub iz kneževine dogovoril za prihoda še dveh nekdanjih članov Porta – napadalca Atlética Radamela Falcaa in branilca madridskega Reala Ricarda Carvalha.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid in AS Monaco sta v torek zvečer dosegla dogovor o prestopu napadalca Radamela Falcaa. Kolumbijski ostrostrelec, eden od najbolj zaželenih nogometašev v Evropi, bo kljub dvorjenju otoških velikanov po "zaslugi" lastniških igric podpisal štiriletno pogodbo z ekipo iz Ligue 1.

Ruski milijarder in lastnik monaškega prvoligaša Dmitri Ribolovlev bo Atléticu odštel 45 milijonov evrov. Falcao bo v Monaku postal eden najbolje plačanih nogometašev na svetu, saj bo na leto prejemal 14 milijonov evrov neto. Kolumbijec je po poročanju španskih medijev v torek že prestal zdravniški pregled, po katerem se je srečal s svojim agentom Jorgejem Mendesom in Ribolovlevom.

Istočasno so iz Monaca sporočili, da jih bo pred začetkom nove sezone okrepil še en nekdanji član Porta, branilec Ricardo Carvalho. 35-letniku pogodba z Realom Madridom poteče konec junija, v zadnjih dveh sezonah pa se v španski prestolnici ni naigral. Carvalho se je leta 2010 v Real preselil iz Chelseaja.

Monaco je z ruskimi milijoni tako pripeljal že štiri nekdanje člane Porta – pred Falcaom in Carvalhom sta za skupno ceno 70 milijonov evrov kolektiv iz kneževine okrepila João Moutinho in James Rodríguez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.