Montreal do neverjetnega preobrata, slovo velikih favoritov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Montreal je poslednji udeleženec četrtfinala končnice lige NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Montreal Canadiens so zadnji udeleženec drugega kroga letošnje končnice severnoameriške lige NHL. Zasedba iz Montreala je dobila odločilno sedmo tekmo prvega kroga končnice skupine sever s 3:1 ter s skupnim izidom 4:3 v zmagah izločila tekmece Toronto Maple Leafs.

Montreal se bo za uvrstitev v polfinale končnice v igri na štiri zmage meril z ekipo Winnipeg Jets, ki je s 4:0 izločila Edmonton Oilers.

Foto: Profimedia Montreal Canadiens

Za Montreal so na odločilni tekmi za uvrstitev med najboljših osem končnice lige NHL zadeli Brendan Gallagher, Corey Perry in Tyler Toffoli, častni zadetek za javorove liste pa je manj kot dve minuti pred koncem tekme prispeval William Nylander.

Junak tekme v Scotiabank Areni v Torontu je bil vratar Montreala Carey Price, ki je ubranil 30 strelov na gol. Vratar domače ekipe iz Toronta Jack Campbell je zbral 20 obramb.

Foto: Profimedia Montreal Canadiens

Montreal je v končnici zaostajal že 1:3 v zmagah, a so nato s tremi zaporednimi zmagami matirali tekmece iz Toronta, ki so redni del sezone končali kot zmagovalci kanadske skupine North. Montreal je redni del sezone končal na četrtem mestu razpredelnice v severni skupini.

Hokejisti New York Islanders so v drugem krogu končnice, v skupini vzhod, premagali Boston Bruins po podaljšku s 4:3 ter poskrbeli za izenačenje. Ekipi sta v zmagah poravnani 1:1.

* Izida, končnica:
- skupina North, 1. krog:
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens  1:3
- Montreal je napredoval v naslednji krog s 4:3 v zmagah;

- skupina East, 2. krog:
Boston Bruins - New York Islanders        3:4 (podaljšek)
- ekipi sta poravnani 1:1 v zmagah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.