Montreal pred rekordom

Foto: EPA
Foto: EPA
Ekipa severnoameriške hokejske lige Montreal Canadiens je v noči na nedeljo vknjižila že deveto zaporedno zmago v sezoni in je le še zmago oddaljena do novega rekorda desetih zaporednih zmag v začetku sezone. Montreal je bil tokrat s 5:3 boljši od Toronto Maple Leafs,
Oglej si celoten članek

Toronto se je sicer pokazal za trd oreh, bil je boljši v razmerju strelov, saj jih je Montrealu namenil 52, obratno pa so hokejisti Montreala sprožili 27 strelov. A zahvala gre predvsem zelo razpoloženemu vratarju zmagovalcev Careyju Pricu, ki je tekmo končal z 49 obrambami. Tako dober začetek sezone je nazadnje uspel Buffalu v sezoni 2006/07, rekord desetih zaporednih zmag ob začetku sezone so prvi postavili prav Maple Leafs v sezoni 1993/94.

Motrealu so zadetke zagotovili P. K. Subban, Lars Eller, David Desharnais, Max Pacioretty in Brendan Gallagher. Za Toronto, ki v zadnjih treh tekmah ni okusil slasti zmage, so zadeli Leo Komarov, James van Riemsdyk in Morgan Reilly.

Kar štiri tekme so se sinoči končale po podaljških. Nashville Predators so z 1:2 izgubili proti Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks so z 1:0 premagali Tampa Bay Lightning, Vancouver Canucks so z 2:3 izgubili proti Detroit Red Wings, St. Louis Blues pa so proti New York Islanders klonili z 2:3. Po kazenskih strelih so Philadelphia Flyers le premagali New York Rangers s 3:2.

Ostali dvoboji so se končali v rednem delu. Minnesota Wild so s 3:0 premagali Anaheim Ducks, Buffalo Sabres so s 3:4 izgubili proti New Jersey Devils, Ottawa Senators so z 1:4 morali priznati premoč Arizona Coyotes, Dallas Stars pa so proti Florida Panthers izgubili z 2:6. Colorado Avalanche so s 3:4 izgubili proti Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks pa so Carolina Hurricanes premagali s 5:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.