Montreal zadel na loteriji in presenetil Račke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški ligi NHL so bile v sredo odigrane štiri tekme. Za presenečenje je poskrbel Montreal, ki je po kazenskih strelih v gosteh premagal vodilni Anaheim, s tem pa je naredil velik korak k uvrstitvi v končnico.
Oglej si celoten članek

Po kazenskih strelih tekme med Montrealom in Anaheimom je bil izid 3:2, v šesti seriji je odločilni gol dosegel Andrej Markov. Eden od junakov tekme je bil gostujoči vratar Dustin Tokarski, ki je odigral svojo prvo tekmo v ligi v zadnjih dveh letih (slovaški vratar Peter Budaj je dobil odmor), zaustavil 39 strelov, po obrambi kazenskega strela Sakuju Koivuju je tudi končal tekmo.

Calgary je v boju za končnico praktično že odpisan, a je vseeno odvzel pomembni točki Ottawi; zmagal je s 4:1. Svoj prvi gol v NHL je dosegel finski up Markus Granlund, izkazali pa so se tudi drugi mladci, ki so letos večino časa preživeli v ligi AHL, v podružnični ekipi Abbotsford Heat. Med njimi je bil Granludov finski rojak, vratar Joni Ortio, ki je pri svoji prvi zmagi v NHL obranil 30 strelov.

Pravo točo golov so gledalci videli v Philadelphii, kjer je domača ekipa s 6:4 ugnala Washington. Po dva gola za zmagovalce sta dosegla Claude Giroux in Jakub Voráček, potem ko so se gosti, ki so po polovici že zaostajali z 0:4, vrnili v tekmo, znižali izid na 4:5, pa jih je v zadnji minuti dokončno pokopal Steve Downie.

Toronto je v New Yorku po podaljšku s 3:2 premagal Rangerje, junak dvoboja je bil Tyler Bozak, ki je s svojim drugim golom na tekmi odločil dodatne minute.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Toronto Maple Leafs 2:3*
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 6:4
Calgary Flames : Ottawa Senators 4:1
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 3:4**

* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.