Moral bi biti velika okrepitev Dallasa... Neverjetno, kaj se dogaja z njim

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri Dallasu so se odločili, da svojega velikega upa pošljejo celo v razvojno ligo, saj več kot očitno ni v načrtih Jasona Kidda.
Oglej si celoten članek

Navijači NBA ekipe Dallas Mavericks so bili po letošnjem naboru navdušeni, da je njihovemu moštvu uspelo z izborom številka 37 v svoje zvrste zvabiti Jadena Hardyja, košarkarja za katerega so mnogi strokovnjaki opozarjali, da bi bil lahko celo tako imenovana "kraja nabora", saj je neverjetno, da je košarkar njegovih kvalitet bil tako pozno še vedno na voljo.

Foto: Profimedia Jaden Hardy

Hardy je bil namreč velika zvezda srednješolske košarke, ko je svoje zadnje leto povprečno dosegal 30,4 točk, 9,1 skokov in 8,4 asistence na tekmo, zanj so se zanimali vsi največji ameriški kolidži, a je na koncu zavrnil celo ponudbi Kentuckyja in UCLA-ja, saj si je želel nemudoma igrati profesionalno košarko. Lansko sezono je tako preživel v razvojni NBA G ligi, kjer je igral za moštvo NBA G League Ignite, za katero je povprečno dosegal 17,7 točk, 4,6 skokov ter 3,2 asistenci.

Zaradi odločitve, da se ne preizkusi v ameriški kolidž košarki, so mu delnice na naboru močno padle, kot 37. pa so ga izbrali Sacramento Kings, kateri so ga nato poslali v Dallas. Mnogi so bili mnenja, da gre še vedno za enega najboljšega igralca generacije ter da je Dallasu uspela ena najboljših potez letošnjega nabora.

Še posebej pa so bili Dallasovi navijači navduši po Hardyjevem nastopu v poletni ligi, ko je že na prvi tekmi v dresu Dallasa Chicagu nasul 28 točk, medtem ko je celotno poletno avanturo zaključil s povprečjem 15 točk, 4,6 skokov ter 2,6 asistenc na tekmo. Hardy naj bi bil tudi eden izmed igralcev, ki so najbolj zaznamovali Dallasov poletni trening kamp, kjer naj bi navduševal s predstavami proti svojim dosti starejšim kolegom.

Hardy je dobil priložnost tudi na pripravljalnih tekmah ter slednjo odlično izkoristil, saj je tekom treh tekem povprečno beležil 9,7 točk na tekmo, medtem ko je bil ob zmagi nad Oklahomo City Thunder celo prvi strelec ekipe z 21 točkami.

Prav zaradi tega so bili navijači Dallasa kar nekoliko presenečeni nad nezaupanjem glavnega trenerja ekipe Jasona Kidda, ki je na prvih šestih tekmah sezone ponudil priložnost svojemu novincu zgolj na dveh, vse skupaj pa je na igrišču preživel manj kot 10 minut, tekom katerih je zbral dva skoka in eno asistenco, medtem ko še vedno ostaja brez svojih prvih točk.

Zdaj pa je šel Kidd še dlje, saj se je odločil, da svojega mladega varovanca celo pošlje nazaj v razvojno G ligo, kjer bo okrepil Dallasovo hčerinsko moštvo Texas Legends. Morda pa mu bo ta epizoda zgolj koristila, saj je za mladega košarkarja v tem obdobju kariere vsekakor boljše, da igra proti nekoliko slabšim ekipam, kot pa da sedi na klopi proti boljšim. Morda pa Hardy s svojimi predstavami znova navduši ter prepriča Kidda, da si zasluži mesto v NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.