"Moral bi priti v polfinale"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na dvoranskem svetovnem prvenstvu bo danes nastopil tudi eden največjih upov slovenske atletike.
Oglej si celoten članek

Drugi dan svetovnega dvoranskega prvenstva v atletiki v Portlandu bosta nastopila tudi Marina Tomič in Luka Janežič. Slednji bo ob 19.35 po slovenskem času tekel v predtekmovanju na 400 metrov, Tomičeva pa se bo že v soboto po slovenskem času ob 1.35 merila v polfinalu na 60 metrov ovire.

Janežič, dvajsetletni član celjskega Kladivarja, se želi prebiti v polfinale, kar je glede na njegove letošnje dosežke realen domet. "Zimska sezona je bila zame vrhunska, dosegel sem tudi državni rekord. Želim se prebiti v polfinale. To je res svetovno prvenstvo, konkurenca bo vrhunska, tudi, če bom ostal brez polfinala, ne bo tragedija. Mislim pa, da bi v primeru teka okoli osebnega rekorda, moral biti v polfinalu," je dejal mladi slovenski atlet, ki je februarja s časom 46.32 popravil državni rekord in takrat zabeležil šesti izid na svetu.  

"Zimska sezona je odlična odskočna deska za poletno sezono. Glavni cilj je evropsko prvenstvo. Vem, da lahko tam nastopim v finalu, če bom dobro tekel tudi v poletni sezoni. Vsekakor je finale na evropskem tisti cilj, ki mi največ pomeni," je povedal atlet, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu za mlajše člane osvojil bronasto kolajno.

"Trenutno sem sposoben teči zelo dobro. Rezultati so mi dvignili samozavest. V zadnjih dveh letih sem bil kar skeptičen, če je prav, da imam takšno zimsko sezono, zdaj pa je že druga odlična za mano. Vse bolj sem optimističen, bolj siguren vase," pravi Janežič in dodaja: "Največji napredek je morda v ekipi. Dobil sem zelo dobro ekipo s katero treniram in tu je morda največji korak naprej. Z boljšo ekipo so boljši treningi, to pa posledično prinese boljše rezultate."

Kaj pa olimpijske igre v Riu? "Poleti želim še enkrat odteči to normo. Veselim se jih, pričakovanj posebnih pa nimam." Janežič je lani nastopil tudi na svetovnem prvenstvu, kjer je s 45,28 postavil slovenski rekord na prostem in osvojil 28. mesto. "Glede na to, da imam 20 let, mislim, da sem bil na dosedanjih tekmovanjih kar uspešen. Izkušnje z velikih tekmovanj že imam, olimpijske igre zame ne bodo neka posebna reč. So res olimpijske igre, ampak jih bom vzel kot le še eno veliko tekmo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.