Morbidellijev motor priletel v Rabata

Foto: Epa tito rabat nesreča motogp Foto: Epa tito rabat nesreča motogp Foto: Epa tito rabat nesreča motogp Foto: Epa tito rabat nesreča motogp Foto: Epa tito rabat nesreča motogp Foto: Epa tito rabat nesreča motogp
Kaos pred kvalifikacijami razreda motoGP za veliko nagrado v Silverstonu.
Oglej si celoten članek

Obilno deževje je botrovalo kaotičnim razmeram v zaključku četrtega prostega treninga v razredu motoGP v okrivu dirkaškega konca tedna na Otoku. Zaradi akvaplanina je v sedmem ovinku dirkališča v Silverstonu grdo padel Alex Rins, na istem mestu pa so nato v pesku pristali še Aleix Espargaro, Tito Rabat in Franco Morbidelli.

Prireditelji so zaradi neustreznih razmer za dirkanje prosti trening prekinili.

Najhuje jo je skupil Rabat, ki ga je po padcu v za zdaj neznanih okoliščinah zadel Morbidellijev motocikel. Očitno je bilo zdravstveno stanje španskega dirkača precej resno, saj ga predstavniki zdravniške službe dolgo časa niso naložili na nosila ali odpeljali s prizorišča nesreče, temveč so ga več minut oskrbovali ob robu razmočenega cestišča.

Po neuradnih informacijah je Rabat stal v pesku, ko je vanj priletel Morbidellijev motor. 29-letnega Rabata je pri tem odbilo več metrov. Poškodovanega dirkača so nato prepeljali v bolnišnico, kjer so prve preiskave potrdile večkratni zlom desne noge. Rabat je sicer pri zavesti in ni v smrtni nevarnosti. 

Kvalifikacije so se zaradi hude nesreče začele s polurno zamudo. Posnetek incidenta še ni na voljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.