Morgenstern zamudil na doping kontrolo

Foto: EPA
Foto: EPA
Trikratni olimpijski prvak v smučarskih skokih, Avstrijec Thomas Morgenstern, je priznal, da je trikrat zamudil na dopinške kontrole. Športnike po treh tovrstnih prekrških čakajo sankcije.
Oglej si celoten članek

"Zamudil sem pregled. Zdaj imam dogovor z avstrijsko protidopinško agencijo. Lahko me testirajo vsak dan, nimam česa skrivati," je za časnik Troler Tageszeitung povedal 26-letni Morgenstern, sicer olimpijski prvak leta 2006 tako na veliki napravi in na tudi na ekipni tekmi, v Vancouvru leta 2010 pa je bil zlat z ekipo. V sezoni 2010/11 je slavil na novoletni turneji.

Morgenstern je sicer že drugi vrhunski zimski športnik, ki je vsega nekaj mesecev pred olimpijskimi igrami v Sočiju izpustil dopinški test. Pred njim je to naredil že šestkratni olimpijski prvak v biatlonu, Norvežan Ole Einar Bjoerndalen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.