"Morilec" Messi še ne bo nared za nedeljsko tekmo

Foto: EPA Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo Alves Neymar Messi Adriano Foto: EPA Neymar Alexis Sanchez Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Neymar Roberto Bartra Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Valdes Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Martino Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Martino Barcelona Elche Liga BBVA Španija liga prvenstvo
Lionel Messi že blesti na treningih Barcelone, v petek je pred 13.000 gledalci zabil hat-trick, toda trener Gerardo Martino ga kljub vsemu ni uvrstil na seznam za nedeljsko tekmo z Elchejem.
Oglej si celoten članek

Barcelonin as Lionel Messi se je povsem ozdravljen poškodbe stegenske mišice sredi tedna vrnil iz Argentine, kljub temu, da je na nedavnem treningu deloval povsem pripravljen in zabil tudi hat-trick na odprtem treningu poleg Camp Noua, še vedno ni dobil zelene luči zdravniške službe.

Tudi zato ga trener Gerardo Martino ni uvrstil na seznam 18 igralcev, na katere bo računal za nedeljsko ligaško tekmo proti Elcheju, je pa navijače Barcelone razveselil povratek vratarja Víctorja Valdésa, ki bo v kadru prvič po nesrečni poškodbi s prijateljske tekme španske reprezentance v Johannesburgu. 

Morilski pogled

"Včeraj se je videlo, da ima velik motiv, tudi danes," je o svojem rojaku Messiju na sobotni novinarski konferenci povedal Martino. "Lahko bi storil napako in si kot trener želel nekaj, česar ne bi videl, ampak vidim ga zelo motiviranega, zelo dobro fizično pripravljenega – z morilskim pogledom. Če se počuti dobro, ker se vrača po hujši poškodbi, bomo imeli na voljo igralca, ki nam lahko prinese tisto, kar vsi vedo, da nam lahko Leo prinese."

To pa ni edina dobra novica v taboru Barçe – v primerjavi z zadnjo ligaško tekmo pri Getafeju se v vodilno moštvo La Lige vračata Xavi Hernández, ki je okreval po težavah z mišico desne noge, in Neymar, ki je moral tekmo na jugu Madrida izpustiti zaradi kazni. Blizu povratka je tudi pozabljeni Ibrahim Afellay, nizozemski reprezentant, ki je vse od povratka s posoje v Gelsenkirchnu zdravil hujšo poškodbo kolena. Je pa Martino ostal brez suspendiranega Sergia Busquetsa in obolelega Daniela Alvesa

Stanje, ki obeta

"Ekipa se je vrnila v zelo dobrem stanju. Vsi so z nami, razen kakšnih določenih primerov. To vedno budi pričakovanja, ko lahko izbiraš med tako bogatim moštvom," si je še mel roke Martino.

"Nič se ni zgodilo, da bi pričakoval, da bomo igrali kaj slabše, igralci so se vrnili v zelo dobrem stanju, sploh nimam občutka, da so imeli prosto. So hitri, natančni … Vse to obeta, da bomo v La Ligi spet odigrali zelo dobro. Vse tekme bodo odločilne. Vsako tekmovanje je svet zase, imajo pa skupno točko, ki je, da v vseh sodelujemo zato, da bi jih osvojili. Želeli smo ostati živi v vseh tekmovanjih po decembru in to nam je uspelo. Zdaj se osredotočamo na La Ligo in pokal, nato na Ligo prvakov."

Prvenstvo lahko izgubiš proti Elcheju ali proti Atléticu

O napovedih glede Messija je bil Martino previden. Njegov rojak in someščan v zadnjih mesecih zaskrbljujoče pogosto trpi za poškodbami stegenske mišice, medtem ko je brazilski mundial vsak dan bliže. 

"Tokrat je okrevanje potekalo skupaj z oddihom, zato je bilo verjetno bolje (kot pri prejšnji poškodbi, op. a.). Strah pred novo poškodbo? Morda ima kaj takšnega v glavi, toda na prvi pogled ne deluje tako. Menim, da bodo reči šle tako, kakor se bo on počutil," je še pristavil nekdanji član Newell's Old Boys.

"Že je treniral z ekipo, vrnil se je na Miniju (stadionu poleg Camp Noua, kjer igra B-ekipa, op. a.), danes je ostal sam in opravljal drugačne vaje … Odvisno bo od njegovega počutja. Da se bo počutil dobro in takrat bo bližje povratku v moštvo. Bo njegov povratek težava? Vemo, kakšno ekipo ima Barcelona. Širok kader ne sme biti težava, igralci morajo razumeti, kako pomemben je vsak posameznik, da jih lahko gre v vsako tekmo zgolj enajst in da se lahko prvenstvo izgubi proti Elcheju ali proti Atléticu. Na vsaki tekmi bo v igri veliko."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.