Morski psi ugnali Kralje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Washington Capitals so še drugič v zgodovini te franšize, prvič po sezoni 2009/10, osvojili predsedniški pokal kot najboljša ekipa v rednem delu severnoameriške lige NHL. Kralji so klonili v San Joseju.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja je izgubil v derbiju tihomorske divizije v gosteh pri San Jose Sharks z 2:5. 

Prvi zadetek na tekmi v San Joseju je padel v deseti minuti, ko so bili ob igralcu več uspešnejši gostje iz Los Angelesa. Zadel je Vincent Lecavalier za 1:0, a je bilo vodstvo kratke sape. Skoraj štiri minute kasneje je Justin Braun zadel za izenačenje 1:1.

Tekmeca sta izenačeno igro nadaljevala tudi v drugi tretjini. Joe Pavelski je v 28. minuti domačim priigral prvo vodstvo na tekmi (2:1), Kralji so odgovorili v 36. minuti, ko je bil še za drugi zadetek na tekmi znova uspešen Lecavalier za še drugič na tekmi poravnan izid 2:2.

Nato je sledila tretja tretjina, v kateri je kraljem povsem pošla sapa, Morski psi pa so prišli na svoj račun s tremi zaporednimi zadetki, med strelce so se vpisali Joe Thornton, Melker Karlsson in Braun, za še drugi gol.

Domači vratar Martin Jones je obranil 30 strelov kraljev, vratar gostov Jonathan Quick je zbral 26 obramb, tudi obrambo leta, ko je tri sekunde pred iztekom druge tretjine posredoval s palico in mojstrsko odbil plošček, ki ga je sprožil Logan Couture.

Slovenski zvezdnik Kopitar tokrat ni bil med podajalci ali strelci, sprožil je štiri strele proti vratom. Kings kljub porazu ostajajo na tretjem mestu na zahodu. Po točkah si ga delijo s Chicagom. V pacifiški skupini pa kralji še naprej ostajajo v vodstvu, za vrat pa jim dihata Anaheim, ki ima le točko manj, in San Jose, ki ima pet točk manj.

"Te zmage smo si želeli tako močno kot oni. Ne glede na to, kako pomembna je bila ta tekma za njih, smo se tudi mi borili za te dve točki, a na koncu jih nismo dobili," je bil razočaran tokrat najuspešnejši kralj Lecavalier. Na koncu so navijači San Joseja lahko na veliko proslavljali ter vpili: "Premagali smo LA!"

Washingtonu drugič predsedniški pokal

San Jose je z zmago proti kraljem po Los Angelesu, Dallasu, St. Louisu, Chicagu in Anaheimu postal še šesto moštvo na zahodu z osvojeno vstopnico za končnico prvenstva. Na zahodu sta na voljo le še dve vstopnici za sklepni del sezone. Za poslednji dve mesti zahodne konference v končnici se borijo štiri ekipe Nashville (91 točk), Minnesota (85), Colorado (82) in Arizona (75).

Washington Capitals je z zmago proti že odpisanemu moštvu Columbus Blue Jackets s 4:1 potrdil predsedniški pokal kot najboljše moštvo v rednem delu sezone. Washington je prvo in trenutno edino moštvo, ki je zbralo sto točk ali več, skupno jih ima 113.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 5:2
Anže Kopitar 4 strele v 21 minutah za Los Angeles.

Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 3:2 podaljšek
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4:1
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 3:2
Tampa Bay Lightning - Tornot Maple Leafs 3:0
Nashville Predators - Colorado Avalanche 3:4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 1:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames 2:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.