Morski psi vse bližje Kraljem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
San Jose Sharks, ki je v zahodni konferenci severnoameriške hokejske lige NHL v boju za končnico nevaren ekipi Los Angeles Kings, je v svoji dvorani s 3:1 premagal Arizono.
Oglej si celoten članek

Kralji iz Los Angelesa so sinoči počivali, saj so le dan pred tem visoko premagali Vancouver, zato so svoje oči usmerili v San Jose, kjer so njihovi neposredni konkurenti v boju za končnico gostili trenutno drugo najslabšo ekipo NHL lige Arizono. Kojoti so bili v San Joseju nemočni.

Domačini so že v prvi tretjini preko Logana Coutura in Joea Pavelskega, zanj je bil to že sedemintrideseti gol v sezoni, povedli z 2:0. V drugi tretjini so gostje izid sicer znižali, strelec je bil Marc Arcobello, toda Matt Nieto je v zadnji tretjini le potrdil zmago morskih psov, ki za kralji, ki bodo v noči na nedeljo igrali s Coloradom, zaostajajo za tri točke.

Na domačem igrišču so v sinočnjih dvobojih zmagali le še hokejisti New Jersyja, ki so bili po kazenskih strelih boljši od Montreala. Drugouvrščena ekipa vzhodne konference je po prvi tretjini vodila z 2:1, v drugi je izid izenačil Reid Boucher, po streljanju kazenskih strelov pa sta hudičem zmago prinesla Jacob Josefson in Patrik Elias. Navkljub zmagi je New Jersey še vedno daleč od uvrstitve v končnico.

Racmani presenetljivo izgubili doma

Presenečenje predstavlja tudi poraz Anaheima v svoji dvorani proti Coloradu. Vodilna ekipa zahodne konference je pred svojimi navijači na odmor pred drugo tretjino odšla z golom prednosti, toda v drugi je Gabriel Landeskog izid izenačil, v tretji pa sta Matt Duchene in Dennis Everberg utišala domače race.

Buffalo Sabres, ki je v letošnji sezoni zabeležil le 22 zmag, je še enkrat več hokejsko ploskev zapustil sklonjenih glav. V tolažbo jim je lahko le dejstvo, da so pošteno namučili hokejiste Chicaga, ki so po prvi tretjini vodili z 2:1. V drugi so domačini svoj zaostanek znižali, v tretji pa preko Johana Larssona in Marcusa Foligna celo povedli. V razburljivi končnici tekme je v zadnjih dveh minutah stvari na svoje mesto postavil najboljši strelec Chichaga Jonathan Toews s svojim sedemindvajsetim in osemindvajsetim golom v sezoni.

Največ zadetkov so gledalci videli na tekmi v Dallasu. Skupaj kar dvanajst, domači hokejisti pa so v drugi tretjini z golom Jamiea Benna povedli s 5:3. Minuto pred koncem druge tretjine je izid znižal Jaden Schwartz, ki je v zadnji tretjini potem, ko sta v polno zadela že Zbynek Michalek in Alex Pietrangelo, samo potrdil zmago četrtouvrščene ekipe zahodnega dela lige.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Chicago Blackhawks 3:4
New Jersey Devils : Montreal Canadiens 3:2*
Dallas Stars : St. Louis Blues 5:7
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 2:4
San Jose Sharks : Arizona Coyotes 1:3

* - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.