Moštveni kolega: "Vesel sem, da Alonso odhaja"

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoski dirkač Esteban Ocon je pozdravil selitev Fernanda Alonsa k Aston Martinu.
Oglej si celoten članek

Dirkač Alpine-Renaulta Esteban Ocon je presrečen, ker mu v prihodnji sezoni formule 1 ne bo več treba deliti garaže s Fernandom Alonsom.

Dvakratni svetovni prvak se namreč seli k Aston Martinu, kjer bo zasedel prazen sedež po upokojitvi Sebastiana Vettla.

Napetosti med Alonsom in Oconom so se približale vrelišču med predzadnjim dirkaškim koncem tedna sezone v Braziliji, kjer sta moštvena kolega trčila med sprintersko dirko.

"Tako je že celo sezono," je krivdo za kontakt Oconu pripisal Alonso.

Foto: Epa Fernando Alonso in Esteban Cono Francoz se je zdaj odzval. "Seveda sem bil razočaran nad njegovimi izjavami v medijih. Nikoli se nisva pogovorila o tem. Ohranil bom spoštovanje, ki ga imam do njega," je dejal Ocon.

"Vesel sem, da bo odslej dirkal za Aston Martin, mi pa bomo še naprej peljali svojo zgodbo. Iskreno povedano, v tej ekipi sem opravil 98% odstotkov dela, on pa samo dva. Bil sem preobremenjen. Zadolžen sem bil za ves razvoj v simulatorju in se udeleževal vseh poslovnih potovanj," je dodal.

Ocon je sezono končal na osmem mestu, Alonso mesto za njim. Moštvo je osvojilo četrto mesto v konstruktorski razvrstitvi. V prihodnji sezoni bo ob Oconu dirkal Pierre Gasly, s katerim se poznata že iz otroštva.

"Prvi gokart, ki ga je vozil, je bil moj. Tekmovala sta na istih drikališčih. Sanjala sva o tem, da bova nekoč dirkala v F1. To nama je uspelo. Komaj čakam, da začnemo," je optimističen Ocon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.