Mou: "Bi mi žvižgali? Ob 21.20 bom na zelenici!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Real Madrida José Mourinho je bil na novinarski konferenci pred velikim madridskim derbijem z Atléticom spet "v formi". Toda glavna zgodba na predvečer obračuna v španski prestolnici se je zgodila kasneje - Cristiano Ronaldo je skupaj še z nekaterimi soigralci zamudil na avtobus, ki je nogometaše odpeljal do hotela, Mourinho pa jih ni počakal.
Oglej si celoten članek

"Meni ploskajo in žvižgajo. Tebi (novinarju, op. a.) ne, ker si jim nepomemben. Če mi želijo žvižgati, bom ob 21.20 na stadionu. Preveč let sem že v nogometu, da bi se me to dotaknilo. Pričakujem, da bodo ljudje podprli ekipo, da bi zmagala na tekmi," je pred sobotnim derbijem proti Atlético Madridu dejal José Mourinho.

Dobro razpoloženi trener Real Madrida je kar nekajkrat nasmejal zbrane novinarje, posegel pa je celo v delo predstavnika za stike z javnostjo in zahteval, da se novinarska konferenca podaljša z dodatnimi vprašanji, ki niso bila predvidena.

Atlético na Santiago Bernabéu prihaja kot prvi zasledovalec vodilne Barcelone, za katero kraljevi klub zaostaja že enajst točk. Mourinho je na zadnji domači tekmi, v španskem pokalu proti Alcoyanu, moral poslušati žvižge domačih navijačev.

"Udrihanje po meni je nacionalni šport kot nogomet in tenis"

"Kaj je v igri na tej tekmi? Zame nič. Le moja osebna sreča. Na tekmah je potrebno uživati. Če zmagaš, potem zelo uživaš. Če izgubiš, na koncu prav tako uživaš. Glede na to, da igramo vsake tri dni, nimamo veliko časa, da bi bili srečni ali žalostni. Užival bom v devetdesetih minutah," je pred težko pričakovano tekmo z mestnimi rivali nadaljeval Mourinho.

"Udrihanje po meni se je spremenilo v nacionalni šport, tako kot nogomet, tenis in formula 1. Je nacionalni šport in veseli me, saj se sem prišel zato, da bi ljudje uživali. Ni pomembno. Vseeno mi je, kaj pravijo igralci. Kar si želim je, da imajo na igrišču enako miselnost, kot jo imam jaz in da dajo vse od sebe. To je bolj pomembno od besed."

Foto: EPA cristiano ronaldo Za piko na i si je Morinho ob zadnjem vprašanju natočil požirek vode in dejal, da o letošnjem dobitniku zlate žoge nima časa razmišljati. Veliko časa, tako Mourinho, pa imata za takšne reči Josep Guardiola in Vicente del Bosque.

"Jaz nimam časa za razmišljanja o tem. Guardiola ga ima, ker je na počitnicah.Del Bosque ima tri mesece počitnic, saj ima tekmo šele februarja. Jaz imam v enem tednu tri tekme. Nimam časa za razmišljanje o zlatih žogah," je še pribil Mourinho, počasi spil svoj kozarec vode in odkorakal iz sobe.

Ronaldo in še štirje osramočeni pred stadionom

Realov trener se je po novinarski konferenci s klubskim avtobusom odpravil do hotela Mirasierra Suites, kjer bodo branilci španskega naslova skupaj prespali pred velikim obračunom. Vse lepo in prav, če na zbor, ki je bil sklican za 20.45, ne bi zamudilo kar pet nogometašev - Cristiano Ronaldo, Pepe, Fabio Coentrao, Kaká in Álvaro Arbeloa.

Omenjena peterica je do stadiona Santiago Bernabéu prišla prepozno, zato je Mourinho odločil, da bo avtobus krenil brez njih. Osramočene jih je med postopanjem okrog stadiona posnela televizijska postaja La Sexta, igralci pa so se s terencem Arbeloe nato sami odpeljali do hotela. Verjetno jih čaka kazen.

Španska liga, 14. kolo:

Osasuna : Rayo Vallecano 1:0 (1:0)
Sola (5)

Sobota ob 16.00:
Getafe - Málaga

Ob 18.00:
Valencia - Real Sociedad

Ob 20.00:
Barcelona - Athletic Bilbao

Ob 22.00:
Real Madrid - Atlético Madrid

Nedelja ob 12.00:
Granada - Espanyol

Ob 17.00:
Deportivo La Coruña - Real Betis

Ob 19.00:
Celta de Vigo - Levante

Ob 21.00:
Mallorca - Real Zaragoza

Ponedeljek ob 21.30:
Sevilla - Valladolid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.