Mou jezen na novinarski: "Nisem prevajalec!"

José Mourinho se nocoj z Realom Madridom vrača v Amsterdam, kjer je njegov klub v lanski sezoni na sramotni način izsiljeval rdeče kartone, ki so njegovima nogometašema Xabiju Alonsu in Sergiu Ramosu omogočili, da sta v osmini finala igrala nekaznovana. Mourinho se je v Amsterdamu spet postavil po robu Evropski nogometni zvezi (Uefa), a tokrat je bil na tapeti zgolj uradni prevajalec, ki je narobe prevedel njegov odgovor iz angleščine v španščino.
Oglej si celoten članek

"V redu je, ampak tega nisem rekel, to nima zveze," je José Mourinho zabrusil uradnemu prevajalcu Uefe. Ko so ga španski novinarji prosili, naj torej sam prevede izjavo, jim je odvrnil: "Nisem prevajalec!" Prevajalec (špa. traductor) je seveda tudi pomenljivi Mourinhov vzdevek, ki se ga poslužujejo predvsem njegovi nasprotniki v Barceloni, kjer je svojo trenersko kariero začel ravno na tej funkciji. Tu je transkripcija vprašanja, odgovora in prevoda:

Lani so vas kaznovali zaradi incidenta s kartoni v Amsterdamu. Kaj vam pomeni povratek sem?
Mourinho: (v angleščini) "Vedno je dobro biti tukaj, igrati z Ajaxom je vedno užitek, to je tisto, kar je pomembno. Mislil sem, da bo ta kazen pomenila začetek boljšega nogometa. Če moram biti kaznovan za boljši nogomet, potem sem počaščen. Ampak ne, to je bila samo kazen zame. Nogomet ostaja enak, osebe so enake, ljudje še naprej delajo iste reči in ljudje niso kaznovani. Tako da je bila to samo kazen zame."

Prevajalec Uefe: (v španščini) "Igrati tukaj proti Ajaxu je vedno lepo. Kar se je zgodilo, bi se lahko zgodilo katerikoli osebi in zdaj gledamo v prihodnost."

Mourinho je novinarsko konferenco zapustil objet z nesrečnim Uefinim uslužbencem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.