Mou nad Hazarda: Ne žrtvuje se za ekipo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
José Mourinho se je na eksplozivni novinarski konferenci dva dni po izpadu iz polfinala Lige prvakov ostro lotil svojega belgijskega vezista Edena Hazarda.
Oglej si celoten članek

Dolgo časa je Edena Hazarda hvalil in označil celo za "najboljšega mladega nogometaša v Evropi", ljubezni pa je zdaj očitno konec. Vsaj če gre soditi po eksplozivni petkovi novinarski konferenci Joséja Mourinha, kjer se je trener Chelseaja dotaknil dogodkov s sredine tekme polfinala Lige prvakov, kjer je z modrimi proti Atlético Madridu pogrnil na zadnji oviri pred domačim finalom v Lizboni.

Mourinho je Hazarda pred predzadnjo ligaško tekmo z Norwich Cityjem namreč obtožil, da se "ne žrtvuje stoodstotno" za soigralce, potem ko je 23-letni najboljši mladi nogometaš letošnje sezone Premier League v intervjuju za francosko televizijo beIN SPORTS zatrdil, da "Chelsea ni narejen za igranje nogometa".

"Komentarji niso bili kritični, a nisem srečen"

"Mediji so poročali, da je bil kritičen, toda v tistem, kar je rekel, ni bilo nič kritičnega," je začel Mourinho. "Toda Eden je igralec, ki psihično še ni pripravljen pogledati nazaj do svojega levega bočnega branilca in dati življenje zanj. Ko pridejo komentarji igralca, kakršen je Eden, je to normalno, ker ni igralec, ki bi se bil pripravljen stoodstotno žrtvovati za ekipo in svoje soigralce. Njegovi komentarji niso bili kritični, toda nisem srečen. Vso sezono govorim z njim in vso sezono ga skušam izboljšati."

Hazard se zdaj zdi zares blizu odhoda v Paris Saint-Germain, potem ko je enega od intervjujev po medsebojnih tekmah v četrtfinalu dal kar v njihovem dresu. Na sredinem polfinalu z Atléticom se je vrnil po štirih tekmah premora zaradi poškodbe mišice, a bil povsem brezbarven, (ne)posredno pa je Madridčanom omogočil kar dva od treh zadetkov. V studiu Sportkluba je njegov boren učinek izpostavil tudi nekdanji finalist Lige prvakov Zlatko Zahović, ki je dejal, da Belgijčev "talent ne podpira taktične kulture".

Spet zbodel Beníteza

"Chelsea ni narejen za igranje nogometa, smo dobri v protinapadih, malce kot Real Madrid proti Bayernu. Velikokrat mi naročijo, da storim vse sam, a ni lahko," je v kontroverzni izjavi po obračunu z rdeče-belimi še dejal Hazard. Zanimivo bo videti, če bo Belgijec izpadel iz moštva za tekmo z Norwichem, kjer bodo modri znova čakali na zdrs Liverpoola in Manchester Cityja, čeprav je Mourinho kljub le dvema točkama zaostanka za vodilnimi rdečimi znova zatrdil, da Chelsea nima možnosti za naslov.

"Ne verjamem, da je bila to slaba sezona," je o dejstvu, da bi klub s Stamford Bridga lahko ostal brez enega samega pokala v njegovi prvi sezoni po povratku v zahodni London, še dejal Mourinho. Znova ni mogel mimo lanske sezone, ko je modre vodil njegov večni nasprotnik Rafael Benítez, ki je za razliko od Portugalca vitrine sicer obogatil z novim pokalom – Evropsko ligo.

Občutek dobre sezone

"To je sezona tranzicije, in da smo prišli do sem, kjer smo, je zelo dobro. Po navadi primerjaš sezono pred tem, in če storiš to, je Chelsea izgubil naslov že novembra, ko pa je Manchester United osvojil naslov, je bil Chelsea nekje 20 točk zadaj. V Ligi prvakov je bil Chelsea prva ekipa, ki je izpadla v skupinskem delu po tem, ko je osvojila naslov. Letošnja sezona je bila veliko korak, da bi se lahko borili za Ligo prvakov in angleški naslov. Igralci so se vrnili nazaj tako, kakor je bilo potrebno. Seveda ne kot prvaki, toda občutek je, da so odigrali dobro sezono," je še dodal Mourinho.

Foto: Reuters Crystal Palace - Manchester City "Norwich se bo boril za življenje in spoštujemo jih. Ne bo lahko, toda moramo zaključiti z dvema zmagama proti njim in Cardiffu na zadnji tekmi. Dvema ekipama, ki se borita za življenji. Predstavljajte si, da nismo prvaki in ne dobimo teh dveh tekem proti ekipama, ki si krvavo želita točk proti nam. To ne bi bil dober občutek za igralce."

Pellegrini: Radi imamo pritisk

Liverpool šele v ponedeljek igra pri Crystal Palacu, medtem ko bo znova prvi favorit za angleško krono City na derbiju kola v soboto gostoval pri Evertonu. Liverpoolski klub, ki proti najboljši četverici na Goodison Parku letos še ni izgubil, bo verjetno odločal o usodi mestnih sosedov in Chelseaja.

"Ko si odvisen od tega, kar počneš sam, je to bolje za igralce," je tekmo napovedal trener sinje modrih Manuel Pellegrini. "Radi imamo pritisk tega, da smo ena od ekip, ki lahko osvoji naslov. V tem trenutku je motivacija izjemno visoka."

Ena zmaga v 22 letih

Prvaki iz leta 2012 so bili tako kot pred dvema sezonama že odpisani po porazu na Anfieldu (2:3) in remiju s takrat zadnjim Sunderlandom (2:2), a je Liverpoolov poraz s Chelseajem (0:2) znova premešal karte. City se lahko s tekmo manj izenači z Liverpoolom, a ima tudi mnogo boljšo razliko v golih, kar bi lahko odločilo letošnji boj za naslov. V ekipo se za derbi vrača tudi izvrstni Španec David Silva.

"Preteklost je preteklost in to je sedanjost, toda Everton bi bil kadarkoli težek nasprotnik," je pred tekmo na Goodison Parku, kjer so "meščani" zmagali le enkrat v 22 letih, še dejal Pellegrini. "Roberto (trener Evertona Martínez, op. a.) opravlja zelo dober posel na enak način, kot ga je opravljal pri Wiganu, igra za Ligo prvakov in Evropsko ligo. Prepričani smo, da nas čaka naporna tekma. V nogometu nikoli ne veš, zato je za nas pomembno, da mislimo na to, kar lahko storimo mi. In edina stvar, ki jo lahko storimo, je, da dobimo naše tekme."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.