Mou: Ni enak kot pri 26, a še vedno vrhunski

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Torkov spored prinaša le eno tekmo s pravim tekmovalnim nabojem. Ta se bo odvila v zahodnem Londonu, medtem ko bo v Madridu vzdušje bolj umirjeno.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Santiago Bernabéu ne bo pravega boja, saj je Real Madrid vse dvome o potniku v četrtfinale odpravil že Gelsenkirchnu, kjer je Schalke padel z 1:6. Trener Madridčanov Carlo Ancelotti je na ponedeljkovi novinarski konferenci napovedal, da bosta tokrat od prve minute priložnost dobila tudi Jesé Rodríguez in Álvaro Morata.

V napadu bo začel tudi Cristiano Ronaldo, ki se bori za čast najboljšega strelca Lige prvakov. Trenutno ima Portugalec en gol prednosti (11) pred Zlatanom Ibrahimovićem, ki je s PSG že odigral povratni dvoboj osmine finala. V postavi Reala bi se znale zgoditi še številne druge rotacije.

"Enkrat se bo vrnil"

Precej bolj vroče bo na stadionu Stamford Bridge, saj sta se Galatasaray in Chelsea v Istanbulu razšla z izenačenim rezultatom (1:1). Srečanje bo zaznamovala tudi vrnitev Didierja Drogbaja v zahodni London, kjer je preživel kar osem let in prispeval levji delež k leta 2012 osvojenemu evropskemu naslovu. O slovitem napadalcu je na novinarski konferenci spregovoril tudi José Mourinho.

Ko so Mourinha povprašali, ali pričakuje, da se bo Drogba enkrat v prihodnosti vrnil v Chelsea, je Portugalec odgovoril pritrdilno. "O tem ne odločam jaz, ampak klub. A mislim, da se bo to nekoč moralo zgoditi. Kdaj? Tega ne vem. Kot igralec, trener, ambasador? Naslednje leto, čez pet let, čez deset let ... Ko ena oseba pomeni tako veliko za klub in ko klub osebi pomeni tako veliko, potem je vedno dobrodošla. Brez dvoma gre za enega od najpomembnejših igralcev v klubski zgodovini. S tem se bodo strinjali tudi navijači," je o napadalcu iz Slonokoščene obale dejal Mou in poudaril, da Drogba sicer ni enako dober pri 36, kot je bil pri 26, a da je še vedno eden od najboljših napadalcev na svetu.

Didi z mešanimi občutki

"Po žrebu sem imel mešane občutke. Bil sem srečen, ker bom lahko igral proti nekdanjemu klubu in se srečal s prijatelji. Obenem pa gre za zelo poseben trenutek, saj ne vem, kakšen bo moj odziv. Sami veste, da sem pri Chelseaju preživel kar osem let," je povedal Drogba.

Liga prvakov (osmina finala), povratni tekmi:

Ob 20.45:
Chelsea – Galatasaray  /1:1/
Real Madrid – Schalke 04  /6:1/

/X:Y/ – izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.