Mou: "Odhajam? Vprašajte tistega, ki je to napisal"

Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov novinarska konferenca Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov novinarska konferenca Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov novinarska konferenca Foto: EPA Ronaldo Coentrao Real Madrid Ajax Liga prvakov trening Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov trening Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov trening Benzema Khedira Alonso Özil Faria Foto: EPA Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov trening Ronaldo Alonso Faria
Portugalski nogometni strokovnjak José Mourinho v naslednji sezoni ne bo več trener španskega prvoligaša Reala Madrida, danes poroča španski športni dnevnik Marca. Vodstvo kraljevega kluba in Mourinho sta se dogovorila, da junija 2013 konec sezone končata sodelovanje. Mourinho je še isti dan na novinarski konferenci zavračal namigovanja.
Oglej si celoten članek

Tako predsednik Reala Florentino Pérez kot José Mourinho sta enotna, da Portugalec na stadionu Santiago Bernabéu po 30. juniju 2013 ne bo več sodeloval z ekipo.

Pérez je ob tem dejal, da po njegovem mnenju Mourinho s svojimi zadnjimi odločitvami in izjavami v tej sezoni dela samomor; tako v primeru Sergia Ramosa, besedne vojne s trenerjem druge ekipe Joséjem Torilom, na zadnje pa se je spustil v spor z gledalci na stadionu Bernabéu.

Pérez je poudaril, da pričakuje, da se bosta Mourinho in Real ob koncu sezone razšla prijateljsko ter dobre odnose poskušala zadržati do konca sezone, saj je po njegovem mnenju Real še vedno v igri za deseti evropski naslov.

Trener in kraljevi klub se bosta o tem, pod kakšnimi pogoji bosta konec junija končala sodelovanje, še pogajala, a dejstvo je – Moujeva zgodba v Madridu je končana.

Na novinarski: "Vprašajte svojega prijatelja iz Marce"

"Takšna vprašanja moraš na novinarski konferenci postavljati skupaj s svojim prijateljem iz Marce, ki je naredil to naslovnico. Jaz ne bom rekel ničesar, tako kot predsednik (Pérez, op. a.). Moraš govoriti z vašim prijateljem. Pojdi na večerjo z njim. Jaz ne bom rekel ničesar," je Mourinho na novinarski konferenci na hitro opravil z vprašanjem o tem, če bo svojo pogodbo z Realom izpolnil do konca.

Na novinarski konferenci pred tekmo z Ajaxom v Ligi prvakov je poleg Mourinha prisoten tudi igralec prve ekipe Luka Modrić. Toda vse se je vrtelo okrog Mourinha in njegovih načrtov za prihodnost, konec koncev je Sir Alex Ferguson le nekaj ur prej dejal, da bi ga Portugalec nekoč lahko nadomestil pri Manchester Unitedu.

"S prijatelji je tako - vedno govorijo dobro eni o drugih. To je prijateljstvo, ampak njegov odhod ni blizu. Verjetno bo čez deset let ali kaj takega. Boljši je iz leta v leto. Postaja še močnejši. Zakaj bi se upokoji?" je o besedah legendarnega Škota povedal Mourinho.

"Ni mi potrebno razlagati kdaj in o čem sva se pogovarjala s predsednikom. Z njim nimam težav, nočem pa še dodatno razpihovati trenutne situacije," je še pristavil o svoji prihodnosti.

Na novo direktno vprašanje, če bo še naprej trener Reala, Mourinho ni želel odgovoriti. "Moja prihodnost je, da jutri igram svojo 101. tekmo v Ligi prvakov," je na vročo temo še dodal portugalski trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.