Mou pojasnjuje: "V Anglijo čez 2, 3, 4 ali 20 let!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Reala Madrida José Mourinho je pojasnil svoje nedavne besede v intervjuju za angleški BBC, kjer je zatrdil, da se bo na Otok vrnil čez "nekaj let". V Španiji, deželi anglistov, so njegov odgovor "a couple of years" prevedli v dve leti. "Morda v dveh, treh, štirih, dvajsetih - nikoli ne veš," je zdaj pojasnil Mourinho.
Oglej si celoten članek

"Izraza 'a couple of years' (par let, op. a.) ne prevajaš dobesedno - to je angleški izraz, ki pomeni nekaj let, ne točno dve. Lahko sta dve, tri, štiri ali 20 - nikoli ne veš," je Realov trener José Mourinho dejal za spletno stran svojega kluba, s katerim je leta 2010 podpisal štiriletno pogodbo. Španski prevod "dveh let" bi se seveda lepo skladal z dolžino pogodbe, ki jo mora nekdanji trener Chelseaja pri Realu še izpolniti do leta 2014.

"Vsi vedo, da sem zelo užival v Angliji in vsi vedo, da bo bila Anglija nekega dne moja naravna destinacija, ker bom nekega dne v svoji karieri, ki bo, upam, trajala še 20 let in več, moral poiskati destinacijo," se je branil Mourinho. "Zdaj ne razmišljam o tem, ker sem pri Realu Madridu. Srečen sem tukaj in želim nadaljevati. Nemogoče je napovedati, koliko let bom ostal tukaj, ampak pomembna je namera. Zelo sem vesel in izjemno ponosen, da sem trener Reala Madrida in ne vidim trenutka, ko bom odšel, niti ko bi želel oditi."

Mourinho je v svoji prvi sezoni z Realom osvojil španski kraljevi pokal, pred letošnjo sezono pa napovedal še več uspehov, saj naj bi bili klubi vedno boljši v drugem letu pod njegovim vodstvom. Razen poraza na El Clásicu z Barcelono je beli balet res plesal brezmadežno in v prvenstvu še naprej vodi pred Katalonci, v Ligi prvakov in španskem pokalu pa je napredoval s stoodstotnim izkupičkom.

"Najboljša leta te generacije šele prihajajo, najboljša leta te ekipe šele prihajajo," je napovedal Portugalec. "Delo, ki ga opravljamo, ni samo z mislijo na danes, ampak tudi na zmage jutri. Ta projekt ima pred seboj še veliko let. Najboljše šele prihaja in z moje strani ne bi bilo preveč inteligentno, če bi se zavzel od prvega dne, dal srce za ta projekt, potem pa razmišljal o odhodu sredi vsega."

Mourinho je za konec še povedal, da v januarskem prestopnem roku ne bo iskal okrepitev, saj je zadovoljen z igralci, ki jih ima na voljo. "Nismo na trgu. Trg je priložnost, ki je odprta za tiste, ki ga potrebujejo, toda na srečo ga mi ne potrebujemo. Praktično vsi igralci so pripravljeni za začetek drugega dela sezone. Za nas je trg zaprt. Ne želim si nobenega igralca, nisem in niti ne bom prosil za nobenega igralca."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:33 31. December 2011.

    Joža, bluziš!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.