Mou potrdil: Iker na hladnem tudi za Galatasaray

Foto: EPA
Foto: EPA
Po sobotnem remiju v Zaragozi se je trener Real Madrida José Mourinho pojavil na eni redkih novinarskih konferenc in pred sredino tekmo z Galatasarayem razkril, da kapetana Ikerja Casillasa spet ne bo uvrstil v moštvo za obračun četrtfinala Lige prvakov. Casillasa, ki že nekaj časa povsem nemoteno trenira, ni bilo niti v Zaragozi.
Oglej si celoten članek

"Nikoli ne morem reči, da bo nek igralec v prvi postavi do konca sezone. Tega ne morem reči. Ampak kar lahko povem je, da je spet odigral pomembno tekmo," je José Mourinho po remiju z Zaragozo hvalil svojo novo številko ena Diega Lópeza, ki po prihodu k Real Madridu kot menjava za poškodovanega Ikerja Casillasa navdušuje iz tekme v tekmo.

"Pomagal je ekipi do rezultata. Ubranil je žoge, ki so šle na gol, šel pa je skozi mnoge tekme visoke težavnosti, kot tiste z Manchestrom ali Barcelono. V nogometu moramo biti pošteni sami s seboj in z našimi igralci. Če grem v korak s tem, potem bo zelo težko zapustil vrata," je nadaljeval Mourinho, čigar poteza, da ozdravelega Casillasa ne uvrsti v ekipo za tekmo, je spet poskrbela za val reakcij po celotni državi. Toda Mourinho je šel v Zaragozi še dlje.

"Casillas tudi v sredo ne bo na klopi. Proti Levanteju pa bo v ekipi," je dejal Mourinho in tako nadaljeval svoj zelo poseben odnos z ikono kluba, s katero se je po poročanju španskih medijev letos sprl že kar nekajkrat, pred njegovo poškodbo pa ga presenetljivo tudi vrgel iz prve enajsterice, ko je namesto njega branil drugi vratar kluba Antonio Adán.

Realovi cilji le še finale pokala in Liga prvakov

Vse se je spremenilo s poškodbo prsta, ki jo je Casillas staknil ob gostovanju v Valencii, kraljevi klub pa je s hitro potezo iz Seville pripeljal nekdanjega člana svoje mladinske šole Lópeza, ki je navdušil z nekaj izjemnimi predstavami, tudi tisto na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Zdaj beli balet, očitno brez Casillasa, ki je sicer s tribune ob igrišču v živo spremljal omenjeno tekmo na Old Traffordu, čaka tekma z Galatasarayem v četrtfinalu. Mourinho je po ligaški tekmi še enkrat zatrdil, da ambicij Real v prvenstvu nima več.

"To prvenstvo in osvojiti naslov še enkrat že dolgo časa nista več naši ambiciji. Vemo, da je zdaj le še vprašanje dvanajst ali osem, ne več vprašanje zmage. Z današnjim remijem lahko izgubimo drugi mesto. Če Atlético zmaga, nas bo prehitel za točko. To je najbolj pomembno," je dejal Mourinho.

"Ta rezultat ne bo vplival na tekmo v Ligi prvakov. Naši ciljji so finale pokala, Liga prvakov. V prvenstvu smo si že pred časom zagotovili uvrstitev med prve tri. Naš cilj v prvenstvu je osvojiti drugo mesto in zmagati na vsaki tekmi. Glede srede pa nima nikakršnega vpliva."

Terim: "Spoštujemo Real, a spoštovati je treba tudi nas"

Turški prvaki so z dvema goloma nezgrešljivega napadalca Buraka Yilmaza v soboto premagali mestne rivale Istanbul BB (2:0), trener Fatih Terim, ki je Mourinha prisrčno sprejel ob vohunjenju za njegovo ekipo v Kayseriju in ga popeljal celo v slačilnico, pa je po obračunu zatrdil, da morajo njegovi varovanci v torek na Santiagu Bernabéuu igrati brez strahu.

"Spošutjemo Real Madrid, toda ne smemo imeti strahu, niti ne smemo biti pod stresom na igrišču. Moramo biti zvesti samim sebi. Madrid je najboljša ekipa nasvetu in dajemo jim spoštovanje, ampak tudi nam so uspele reči, ki jih je potrebno spoštovati," je povedal Terim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.