Mou pustil Ikerja na klopi, Real na -16!

Foto: Reuters Casillas Modrić Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: Reuters Casillas Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Vilanova Isco Saviola Eliseu Demichelis majica majice podpora Malaga Real Madrid Foto: EPA Di Maria Nacho Monreal Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Ronaldo Joaquin Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Ronaldo Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Özil Eliseu Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Portillo Arbeloa Özil Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Isco Portillo Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Isco Ramos Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Santa Cruz Malaga Real Madrid Liga BBVA Primera Division Španija liga prvenstvo Foto: EPA Santa Cruz Nacho Monreal Demichelis Malaga Real Madrid Liga BBVA Primera Divisio Foto: EPA Vilanova majica majice podpora Valladolid Barcelona Messi Alves Sanchez Xavi Foto: Reuters Xavi Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španija liga prvenstvo Foto: EPA Xavi Messi Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španija liga prvenstv Foto: Reuters Xavi Messi Alba Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španija liga prv Foto: EPA Messi Alexis Sanchez Henrique Sereno Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Divi Foto: EPA Messi Alexis Sanchez Valladolid Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Messi Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španija liga prvenstvo Foto: EPA Lluis Sastre Thiago Alcantara Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Šp Foto: EPA Adrian Lopez Godin Turan Arda Atletico Madrid Celta de Vigo Liga BBVA Primera Di
Barcelona je z zanesljivo zmago pri Valladolidu zmagovito zaključila tekmovalno leto 2012 in s tremi točkami poslala najlepšo čestitko nedavno operiranemu trenerju Titu Vilanovi (3:1). Lionel Messi je leto končal z rekordnim 91. golom. Real Madrid je brez kapetana Ikerja Casillasa, ki ga je trener José Mourinho pustil na klopi, izgubil v Málagi (2:3).
Oglej si celoten članek

Tekmo pri Valladolidu, kjer se je do zadnjih minut za zmago pred tedni mučil tudi Real Madrid, je Barcelona začela brez Carlesa Puyola, Andrésa Inieste in Davida Ville. Predvsem prvima dvema je trener Tito Vilanova iz bolnišnice, ki jo je v katalonski prestolnici zapustil ravno okrog začetka tekme, želel nameniti nekaj počitka.

Prva enajsterica Barcelone je na zelenico stadiona Nuevo José Zorilla pritekla z majicami podpore za svojega trenerja, na katerih je pisalo: "Pamet, moč in jajca!" Tako naj bi se glasilo sms sporočilo, ki ga je ekipi pred tekmo poslal trener, nasploh pa je to njegov priljubljen motivacijski izrek.

Pod vodstvom njegovega pomočnika Jordija Roure, ki je po izključitvi na eni izmed ligaških tekem že opravljal vlogo prvega trenerja, Barcelona dolgo časa ni bila prepričljiva, a je Valladolid razen kakovostnega branjenja pokazal bore malo. Po udarcu z glavo Manucha so domači navijači v 14. minuti zahtevali igranje z roko Jordija Albe, a sodnik Clos Gómez ni posredoval.

Razen dveh prostih strelov Xavija Hernándeza in Lionela Messija gostje niso pretili, je pa strel z glavo Argentinca, ki je po podaji Daniela Alvesa končal v naročju vratarja Danija Hernándeza, napovedal boljši zaključek polčasa.

Okvir končno naklonjen Barçi

Messi je po padcu Thiaga Alcântare na robu kazenskega prostora v 35. minuti z izvrstnim prostim strelom stresel okvir gola, prav v eni zadnjih akcij polčasa pa je Argentinec prišel po žogo daleč od domačih vrat, jo pripeljal na rob kazenskega prostora in odložil Albi, ki je po tleh idealno zaposlil Xavija za vodilni zadetek.

Pedro Rodríguez bi že kmalu po začetku nadaljevanja lahko še povišal vodstvo, a je po lepi akciji Alvesa, ki je preigral vratrja in podal v sredino, zadel le vratnico. Messi je v 59. minuti končno našel pravo stran okvirja gola Valladolida, saj je po samostojnem prodoru in zaključku s pomočjo vratnice zabil svoj 91. gol letošnjega leta.

Barcelona se je poigravala z domačini in bi lahko zabila še kakšen gol več. Villa je po prihodu v igro namesto spet smešno neučinkovitega Alexisa Sáncheza dobil ovacije celega stadiona, kot tudi Iniesta, še en heroj španskega naroda.

Iz praktično ničesar je Valladolid znižal v minuto pred koncem rednega dela, ko je spečega Gerarda Piquéja preskočil Javi Guerra in po obrambi Víctorja Valdésa iz drugega poskusa zatresel mrežo Barçe. Od čudeža vseeno ni bilo nič, saj je rezervist Cristian Tello s praktično prvim dotikom žoge pobegnil branilcem in globoko v sodnikovem dodatku dokončal delo.

Atlético preživel tudi brez gola Falcaa

Mladi napadalec Adrián López je proti Celti Vigo s klopi rešil domačo zmago Atlética Madrida in ohranil njihov stoodstotni izkupiček na stadionu Vicente Calderón. Do devete domače zmage na devetih tekmah so rdeče-beli tako prišli tudi brez obveznega gola Radamela Falcaa.

Foto: EPA Adrian Lopez Godin Turan Arda Atletico Madrid Celta de Vigo Liga BBVA Primera Di Kolumbijec in ostali Madridčani so le s težavo prihajali do priložnosti na zadnji tekmi sila uspešnega leta 2012, v katerem so s trenerjem Diegom Simeonejem osvojili Evropsko ligo in postali prvi zasledovalci vodilne Barcelone.

Adrián je z izvrstnim zadetkom z roba kazenskega prostora v 77. minuti posrbel, da so navijači kot že tolikokrat letos domov odšli z nasmeškom na obrazu, čeprav je branilec João Miranda zaradi igre z roko v zaključku tekme dobil drugi rumeni karton in zapustil zelenico.

Vojna pri Realu: Casillas začel na klopi

Atlético je z rekordnim izkupičkom po prvih 17 ligaških tekmah postavil nov klubski rekord. 40 točk s 17 tekem je ena točka več kot v do sedaj rekordni sezoni 1995/96, ko so Madridčani pod vodstvom srbskega trenerja Radomirja Antića tudi zadnjič osvojili naslov prvakov. Pred sobotno tekmo v Málagi so za sedem točk vodili tudi pred mestnimi rivali Realom Madridom.

José Mourinho je za tekmo na jugu države pripravil pravo bombo in na klopi pustil Ikerja Casillasa. Kapetan Reala in Španije je v zadnjih letih res presedel nekaj tekem, a zgolj zaradi počitka, tokrat pa ga je Mourinho ob govoricah o nepopravljivem razkolu med njim in španskimi člani kluba pustil na klopi in od prve minute med vratnici postavil Antonia Adána.

Vratar, za katerega Mourinho sicer pravi, da mu v varstvo ne bi zaupal svojih otrok, v prvih 45 minutah ni imel prav nobenega dela, medtem ko je Real močno nadigral udeležence osmine finala letošnje Lige prvakov. Vratar Wilfredo Caballero je že v tretji minuti z izjemnim posredovanjem ustavil prosti strel Cristiana Ronalda.

Ronaldo zgrešil z nekaj metrov

Portugalec je bil epicenter vseh nevarnih akcij gostov, toda v 26. minuti zapravil izjemno priložnost, ko ga je na drugi vratnici samega našel Ángel Di María, Ronaldo pa je zgrešil iz neposredne bližine. Di María je po lepi akciji z Realovim najboljšim strelcem že spravil žogo prek Caballera, a je svojega vratarja z izbijanjem rešil Nacho Monreal.

Málaga je povsem nezasluženo povedla v 49. minuti, ko je Joaquín Sánchez na drugi vratnici sprejel podajo s strani in na robu kazenskega prostora našel Isca, najboljši mladi nogometaš leta 2012 in eden glavnih kandidatov za prestop k Realu v prihodnosti pa je z natančnim strelom premagal Adána.

Foto: Reuters Casillas Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Po fantastičnem začetku drugega polčasa bi Málaga lahko podvojila vodstvo že v enem naslednjih napadov, ko je Francisco Portillo pobegnil obrambi gostov, toda meril točno v vratarja, nekdanji član Reala in Barcelone Javier Saviola pa je čez nekaj minut meril le za las nenatančno. Mourinho je prvo potezo povlekel v 58. minuti, ko je José Callejón zamenjal Álvara Arbeloo.

Santa Cruz začel huronsko veselje južnjakov

Po prihodu Kakája, ki je zamenjal Di Marío, je Real tudi zasluženo (in srečno) izenačil. Po strelu Samija Khedire se je Karim Benzema na tleh boril za žogo pred vrati Málage, kjer jo je v lastno mrežo nehote pospravil Sergio Sánchez.

Neustavljivi Joaquín je v 73. minuti zadal nov udarec Realu, ko je po podaji s strani skušal s peto premagati Adána, po obrambi pa je žogo v mrežo pospravil Roque Santa Cruz. Paragvajski napadalec je po novem trenutku navdiha Joaquína in podaji v prostor z natančnim strelom na drugo vratnico Adána premagal še tretjič in napovedal velik šok na jugu države.

Napaka domače obrambe in izvrstna podaja Mesuta Özila na drugo vratnico sta prinesli še peti gol večera, pod katerega se je podpisal Benzema, kaj več pa si Realu ni uspelo priigrati v zadnjih minutah. Po porazu se jim je Málaga na četrtem mestu približala na le dve točki zaostanka, medtem ko jim Barcelona zdaj beži že za rekordnih 16 točk.

Valencia je z golom Roberta Soldada v prvi minuti prinesla domačo zmago novemu trenerju Ernestu Valverdeju, čeprav je Getafe njihovi še vedno porozni obrambi uspel zabiti dva gola (4:2).

Španska liga, 17. kolo:

Real Betis : Mallorca 1:2 (1:1)
Beñat (5); Víctor (30), Márquez (47/11-m)

Real Valladolid : Barcelona 1:3 (0:1)
Guerra (89); Xavi (43), Messi (59), Tello (90)

Málaga : Real Madrid 3:2 (0:0)
Isco (49), Santa Cruz (73, 76); Sánchez (66/a.g.), Benzema (82)

Osasuna : Granada 1:2 (1:1)
Nino (8); Mainz (41), Benítez (48)

Athletic Bilbao : Real Zaragoza 0:2 (0:2)
Apoño (31), Postiga (41)

Že odigrano:
Rayo Vallecano : Levante 3:0 (0:0)
Nacho (59), Piti (80), Vázquez (90)

Espanyol : Deportivo La Coruña 2:0 (1:0)
Simão (31), Stuani (88)

Real Sociedad : Sevilla 2:1 (1:0)
Vela (18), De la Bella (69); Medel (49)
RK: Coke (74/Sevilla)

Valencia : Getafe 4:2 (3:1)
Soldado (1), Jonas (7), R. Costa (29), Valdez (89); Vázquez (12), Alexis (58)

Atlético Madrid : Celta de Vigo 1:0 (0:0)
Adrián (77)
RK: Miranda (86/Atlético)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.