Mou: "Žalosten, ker Mate nisem osrečil"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
José Mourinho je na klopi Chelseaja sprejel eno od redkih odločitev, ki je (vsaj delno) razjezila navijače modrih. Za odhod Juana Mate se je Portugalec celo opravičil. Vsaj delno.
Oglej si celoten članek

Chelseajev trener José Mourinho je po prigarani zmagi nad Stoke Cityjem v pokalu FA priznal, da je bila prodaja Juana Mate "težka odločitev". Španski reprezentant, ki pod Portugalcem ni dobil pravih priložnosti v prvi postavi, se je v rekordnem prestopu za Manchester United pridružil rdečim vragom, Mourinho pa je za BBC Radio 5 live dejal, da bi mu bilo bolj všeč, če bi 25-letni vezist ostal.

"To so odločitve, ki jih mora sprejeti trener, ampak zame je bila težka odločitev. Všeč bi mi bilo, če bi ga imel v svoji ekipi, absolutno," je posipanje s pepelom začel Mourinho. "Toda imeti igralca v takšni situaciji je težko. Zasluži si, da mu Chelsea odpre vrata (za igranje v prvi postavi, op. a.). Rad vidim, da so ljudje srečni. Zelo mi je žal, da ga nisem mogel osrečiti v tej ekipi. Tako sem žalosten, ampak to ekipo gradim okrog Oscarjaki igra kot moja desetica."

"Igralec, ki ostane v srcih navijačev in kolegov"

Mourinho je tudi izrazil prepričanje, da bo Asturijec, ki mora še priti v pravo formo pred morebitnim vpoklicem v reprezentanco za prihajajoči mundial v Braziliji, gotovo dobil dober sprejem londonskih navijačev, ko se nekoč vrne na Stamford Bridge.

"Imeniten je. Menim, da je igralec, ki ostane v srcih navijačev in tudi v srcih svojih kolegov," je o najboljšem igralcu kluba po izboru navijačev v zadnjih dveh sezonah dejal Mourinho. "Z njim sem preživel le šest mesecev in zelo mi je všeč. Predstavljajte si ljudi, ki so bili z njim tri leta. Ostal bo v klubski zgodovini – osvojil je pomembne naslove in ljudje so ga imeli radi. Nekega dne bo sem prišel z dresom Manchester Uniteda in ljudje mu bodo to tudi pokazali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.