Mou: ''Zmaga v superpokalu ni pomembna''

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalec José Mourinho je po podpisu pogodbe z Luko Modrićem razkril, da Real še ni končal z igralskimi rošadami. Trener belega baleta je izrazil nezadovoljstvo nad predstavo svojih varovancev na tekmi z Getafejem in dodal, da je zmaga v španskem superpokalu drugotnega pomena.
Oglej si celoten članek

Za madridski Real bi se sezona bržkone lahko začela bolje. V prvi tekmi španskega superpokala so s 3:2 klonili proti Barceloni, po dveh kolih španske nogometne lige pa imajo branilci naslova vsega eno točko. Po izenačenju z Valencio jih je presenetil še Getafe, kar je razjezilo Joséja Mourinha, ki tudi letos z Realom cilja visoko. Pred koncem poletnega prestopnega roka Portugalec trdi, da je v Madridu še vedno vse odprto: ''Nihče ne prihaja in nihče ne odhaja. V tem trenutku je še vse odprto,'' je na tiskovni konferenci pred povratno tekmo španskega superpokala povedal Mourinho.

Portugalec pred obračunom z Barcelono ne bo spreminjal taktike, nikakor pa ni pozabil omeniti Pedrovega spornega izenačujočega zadetka na prvi tekmi, ki naj bi bil dosežen iz prepovedanega položaja. Veliko bolj jezen kot po tekmi z Barcelono je bil Mourinho po porazu v drugem kolu španske lige proti Getafeju: ''Zmaga v superpokalu mi ni pomembna. Najprej bi rad izvedel, ali je bil dogodek v Getafeju osamljen primer ali gre za kašen resnejši psihološki problem. Treba je ugotoviti, ali je šlo le za enkraten primer ali ne,'' je povedal Mourinho. Na vprašanje, kje bo igral Modrić, je Edini odgovoril nekoliko sarkastično: ''Ko podpišemo z igralcem, vemo, zakaj smo podpisali. Obstaja razlog, zakaj smo čakali tako dolgo in zakaj je bil on naša prva izbira. Vemo, katera je njegova najljubša pozicija, in logično je, da bo tam tudi igral,'' je zaključil Portugalec.

Vilanova: ''Če ne bodo držali posesti žoge, bomo trpeli''

Foto: EPA Ramos Pique Real Madrid Barcelona Liga prvakov polfinale prva tekma Trener Barcelone Tito Vilanova si pred povratno tekmo španskega superpokala ne zatiska oči. Če želijo Katalonci na Santiagu Bernabeu osvojiti lovoriko, potem ni prostora za špekulacije. ''Zaradi trenutne situacije je Madrid bolj nevaren kot kadarkoli. Zavedamo se, kako težko je igrati na Bernabeuu. Morali bomo zadeti. Če ne bodo držali posesti žoge, bomo trpeli. Na igrišče se podajamo s prepričanjem, da moramo zadeti,'' je povedal Španec, ki slabšim predstavam Madrida ne pripisuje nikakršnega pomena: ''Vsaka tekma z Realom je nekaj posebnega. Preteklost nima pomena,'' je povedal Vilanova in dodal, da bi mu prvi naslov pod njegovo taktirko pomenil isto kot štirinajst lovorik, ki sta jih osvojila skupaj s Pepom Guardiolo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.