Moujeve igrice: želi si "majhne" poškodbe Suáreza

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Chelseajev trener José Mourinho si je pred nedeljskim derbijem z Liverpoolom zaželel "majhno poškodbo" zvezdnika gostujočega kluba Luisa Suáreza.
Oglej si celoten članek

Mojster miselnih igric José Mourinho je očitno ocenil, da je pred obračunom med Chelseajem in Liverpoolom na Stamford Bridgu potrebno "špikniti" za božič vodilno ekipo Premier League, ki je vodstvo na lestvici izgubila s porazom pri Manchester Cityju (1:2).

V pogovoru za Chelsea TV Mourinho sicer ni omenjal razvpitega incidenta z zadnje tekme obeh nasprotnikov, ko je prvi strelec gostujoče ekipe Luis Suárez ugriznil branilca Branislava Ivanovića in dobil kazen desetih tekem, ki jo je odslužil šele po izpuščenih nekaj obračunih na začetku letošnje sezone, a si vseeno zaželel, da Urugvajec na Stamford Bridgu ne bi igral.

Samo eno majhno poškodbo bi

"Mogoče bo imel Suárez manjšo poškodbo. Ne prosim za veliko ... Samo majhno, da bi mu preprečila nastop za štiri dni," je za klubsko televizijo o strelcu 19 golov na letošnjih 13 tekmah Premier League povedal Portugalec. Kaj bi dal, da bi imel tudi sam tako razpoloženega moža v konici napada, kjer so njegovi strelci Fernando Torres, Samuel Eto'o in Demba Ba skupno zmogli mrežo zatresti vsega petkrat.

"Vsaka tekma je naporna," je nadaljeval Mourinho. "Razlika je, da so nekatere ekipe večje – večje ime, večji učinek ... Man City-Liverpool, Chelsea-Liverpool, Chelsea-Arsenal ... Ampak vsaka tekma je naporna. Zadnji dve tekmi, ki smo ju igrali doma, Swansea in Crystal Palace, 1:0 in 2:1. Moraš dati vse od sebe, da bi zmagoval tekme."

Brez kritik za Eto'oja

Eto'o, njegov nekdanji varovanec iz milanskega Interja, je na zadnji tekmi proti Swansea Cityju zapravil celo vrsto izvrstnih priložnosti za svoj tretji ligaški gol po prihodu iz Anžija, a mu je Mourinho stopil v bran, tako kot svojim ostalim napadalcem, ki jih je večkrat kritiziral v letošnji sezoni.

"Opravil je dobro delo," je o Kameruncu dejal Mourinho. "Želim imeti občutek, da moji napadalci delajo za to, da pridejo v priložnosti. Želim si, da streljajo, želim si, da vratar brani, da žoga zadane vratnico."

Več enajstmetrovk za Hazarda

Portugalec je šel še dlje in si zaželel, da bi Edenu Hazardu sodniki dosodili več najstrožjih kazni, ki jih po njegovem mnenju belgijski reprezentant do sedaj ni dobival.

"Menim, da se to dogaja kar precej. Eden Hazard preigra ljudi, gre v kazenski prostor in ne dobi enajstmetrovk v teh situacijah," je prepričan Mourinho, ki bo moral ekipo sestaviti brez suspendiranega Ramiresa, namesto katerega bi lahko igral izkušeni Frank Lampard, medtem ko njegov dolgoletni soigralec John Terry pričakuje 600. tekmo v modrih barvah.

Suárez-Ivanović prvič po ugrizu

Ivanović se bo prvič po ugrizu Suáreza pomeril z Urugvajcem, a incidenta tako kot Mourinho v ogrevanju pred tekmo ni omenil.

"To bo zelo pomembna tekma za nas, ena izmed odločilnih v letošnji sezoni. Moramo biti pripravljeni na velik boj. Naša ekipa rada igra velike tekme z velikimi izzivi," je zatrdil 29-letni branilec iz Sremske Mitrovice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.