"Mourinha so porinili pod avtobus in se izvlekli z umorom"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji legendarni nogometaš nima visokega mnenja o svojih naslednikih.
Oglej si celoten članek

"Dejstvo je, da so ga vrgli pod avtobus in se izvlekli z umorom. Ljudje govorijo, da se je Mourinho sprl z njimi. Vsak normalen trener bi se sprl z igralcem, ki bi na priprave prišel s preveč kilogrami, z igralcem, ki se na treningih ne bi trudil in ki uporablja umazane trike," je v oddaji BBC-ja o odhodu Joseja Mourinha s klopi rdečih vragov dejal nekdanji zvezdnik irske reprezentance in Manchester Uniteda Roy Keane.

"Da se razumemo, osebno nisem velik oboževalec Mourinha, ampak te igralce je lahko sra, Pokazali so, da so slabiči, ki se skrivajo za svojimi agenti in trenerjevimi napakami, imajo svoje prijatelje v mediji, to je pravi cirkus," je dejal nekoč eden najbolj borbenih igralcev na evropskih zelenicah.

"Vem, da bodo nekateri dejali, da sem stara šola. jaz temu ne bi rekel zako. To je dobra in ne stara šola. Ne glede na to, kaj se dogaja v klubu, moraš ti, še zlasti to velja za nogmetaše Manchester Uniteda, dati prav vse na zelenici in tu ne sme biti izgovorov. Te zgodbe, da je ujezil nogometaše ... Današnji igralci so slabiči tako na, kot zunaj terena. Saj jim ne smeš prav nič reči," je še dodal Keane. 

"Popolnoma razumem, da se je nogomet in vse okoli njega spremenilo, vendar se igralcem veliko preveč dopušča. V mojem času, v moji garderobi ni bilo možnosti, da se ne bi nekdo trudil po najboljših močeh. Bili smo ekipa polna liderjev in močnih karakterjev, ki si nekaj takega ne bi privoščili," je končal Keane, ki je nazadnje opravljal vlogo pomočnika pri selektorju irske reprezentance Martinu O'Neillu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.