Mourinho: Imeli so košarkarske time oute

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Chelseaja Jose Mourinho je po novem nepričakovanem porazu dejal, da se modrim morda ne bo uspelo prebiti med četverico najboljših do konca prvenstva. Chelsea je tokrat doma z 0:1 klonil proti Bournemouthu.
Oglej si celoten članek

Chelsea je v 15 kolih Premier League doživel kar devet porazov, za četrtouvrščenim Manchester Unitedom pa modri zaostajajo že za 14 točk. "Naš cilj je uvrstitev med prve štiri," je še vedno odločen Jose Mourinho, ki si tako še vedno želi zagotoviti nastop v Ligi prvakov tudi v naslednji sezoni.

"Pred to tekmo je bilo realistično razmišljati o tem, da nas bo naša kakovost popeljala iz trenutnega položaja. Po njej bi bilo morda potrebno misliti o tem, da se uvrstimo med šest najboljših. Seveda sem zaskrbljen, ne obstaja pa možnost, da bi se Chelsea moral boriti za obstanek," je dejal Portugalec. Njegov klub za vodilnim Leicester Cityjem sicer zaostaja 17 točk.

Proti Bournemouthu je Chelseajeva obramba klonila v zaključku tekme, ko je po 99 sekundah igre zadel rezervist Glenn Murray, pri zadetku pa je bil verjetno v prepovedanem položaju. A Mourinha je bolj zmotila odločitev sodnika Mika Jonesa, ki ni dosodil enajstmetrovke ob posredovanju Simona Francisa, ko ga je v drsečem startu ob strelu Diega Coste žoga zadela v roko.

"Nismo si zaslužili poraza, ob rezultatu 0:0 bi morali imeti enajstmetrovko ob igranju z roko. To je bila očitna napaka sodnika. Naš tekmec je nato zadel v obdobju, ko je sicer razmišljal le o obrambi. Igrali so na način, ki ga nekateri imenujejo inteligenten, drugi bodo dejali, da to ni bil fair play. Zavlačevali so, na igrišče so klicali svoje zdravniško osebje, pili so vodo ... kot bi bili na minuti odmora košarkarske tekme," je dejal Morinho. O spornem zadetku je sicer menil: "Če je bil res prepovedan položaj, je to le še ena zadeva, ki se je obrnila proti nam v tej sezoni. A tega nisem videl."

Med tednom je portugalski strateg svojim nogometašem sicer namenil prost večer in jim dovolil skupno zabavo v lokalu.

Spodrsljaja dvojca iz Manchestra

Neuspešen konec tedna je tudi za obema kluboma iz Manchestra. United znova na domači zelenici ni uspel zatresti nasprotnikove mreže, s točko se je v London vrnil West Ham, City pa je klonil na gostovanju pri Stoku (0:2). Meščani prvič od leta 2009 niso uspeli zadeti na treh zaporednih tekmah v gosteh.

Cityju se pozna predvsem odsotnost kapetana Vincenta Kompanyja, ki je v klub prišel devet dni pred nakupom Sheikha Mansoura leta 2008. Z Belgijcem v ekipi je City prejel le en zadetek na osmih tekmah, brez njega pa 15 na sedmih dvobojih.

Premier League, lestvica:
1. Leicester City  32
2. Arsenal  30
3. Manchester City  29
4. Manchester United  29
5. Tottenham  26
6. West Ham  23
7. Liverpool  23 (-1)
8. Crystal Palace 22 (-1)
9. Watford  22
10. Stoke City  22
11. Everton  21 (-1)
12. Southampton  21
13. WBA  19
14. Chelsea  15
15. Swansea  14
16. Norwich  13
17. Bournemouth  13
18. Sunderland  12
19. Newcastle 10
20. Aston Villa  6

         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.