Mourinho: ''Moji igralci so najboljši''

Foto: EPA
Foto: EPA
José Mourinho, trener Real Madrida, je pred nedeljskim obračunom s Sociedadom poudaril, da nihče v ekipi nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici. Tema pogovora je ponovno nanesla na odsotnost Ikerja Casillasa na obračunu z Málago, portugalski strateg pa je svoje varovance proglasil za najboljše.
Oglej si celoten članek

Na tiskovni konferenci pred nedeljsko tekmo z Real Sociedadom je moral José Mourinho ponovno odgovarjati na vprašanja o Ikerju Casillasu, ki ga je pustil na klopi med ligaškim obračunom z Málago. ''Vsak položaj v ekipi spremlja mera zaupanja in to velja tudi za vratarja. Zaupanje je povezano s predstavami, vendar je s tekmovalnega vidika enako pomembno, zato vedno poskušamo najti srednjo pot. Če si preveč sproščen, ni zdravo za igralce. Moji nogometaši in vratarji so vedno najboljši. Ko sem začel, so se ljudje na Portugalskem smejali, ko sem rekel, da so moji igralci najboljši. Tako je pač bilo in to se zdaj ne bo spremenilo,'' je povedal Mourinho in dodal, da še igralci ne vedo, kdo bo dobil priložnost. ''Lahko vam povem le to, da tisti, ki bodo igrali v nedeljo, ne bodo igrali v sredo.''

''Nihče si ne more privoščiti počitka''

Real ima v točkovanju španske nogometne lige 16 točk zaostanka za vodilno Barcelono in Portugalec se zaveda, da je naslov v letošnji sezoni izgubljen. ''Tega ne bom uporabil kot izgovor za spremembe v ekipi. Ligo bom tretiral, kot da smo vodilni oziroma, da zaostajamo nekaj točk. Jemali bomo vsako tekmo posebej. Nihče od nas si ne more privoščiti počitka. Real Madrid je klub, ki vedno zahteva najvišji nivo in v vsako tekmo se bomo podali z enakimi ambicijami. Sem eden tistih, ki ne more delati brez ambicij. Naša odgovornost je, da v ligi prikažemo boljše predstave,'' je povedal Mourinho, ki se zaveda, da Sociedad v ligi ni v nevarnem položaju, zato bo lahko zaigral sproščeno. ''Samozavest je pomembna in ekipa z veliko mero samozavesti ima prednost. Imeli smo nekaj težav, vendar popolnoma zaupam v igralce, ki bodo zaigrali,'' je povedal 49-letnik.

Kaj pa načrti za 2013? ''Moj osebni cilj je, da zmagamo vsako tekmo. Vse tekme, ki jih ne bomo zmagali, bodo razočaranje in znak, da se moramo izboljšati. Ne maram biti preveč sproščen. Sezono bomo ocenjevali, ko bo končana in takrat bomo sprejemali odgovornost za slabe in dobre stvari,'' je zaključil Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.