Mourinho udaril po lastnikih Rome: "Odstranili so me tisti, ki ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Nedavno odpuščeni trener Jose Mourinho je brez dlake na jeziku obračunal z nekdanjimi šefi pri Romi.
Oglej si celoten članek

Portugalski nogometni strateg Jose Mourinho je po odstavitvi z mesta glavnega trenerja pri AS Romi odločitev nekdanjih nadrejenih označil za "nepričakovano in nepošteno". Za povrhu je lastnikom kluba očital pomanjkanje nogometnega stnanja.

Enainšestdesetletnega stratega so s položaja razrešili 16. januarja po bolečem porazu na gostovanju v Milanu. Nasledil ga je legenda rimskega kluba Daniele De Rossi, ki je z vodstvom sklenil šesmesečni dogovor.

Trenerska rošada je v v ekipo prinesla nekaj prepotrebne svežine, saj so nogometaši Rome dobili naslednje štiri zaporedne tekme. Evforija v večnem mestu se je sicer hitro polegla z ligaškim porazom proti Interju in remijem v ligi prvakov z Feyenoodrom.

Mourinho je v svoji prvi sezoni Romo vodil do naslova v konferenčni ligi, s čimer je legendarni klub prišel do prve lovorike po 14 letih. V naslednji sezoni je Roma igrala v finalu Lige Evropa, kjer je bila boljša Sevilla. 

Mourinho se je od nogometašev Rome poslovil v zanj značilnem slogu. V omarici kapetana Lorenza Pellegrinija je pustil prstan, ki so mu ga igralci podarili za zmago v konferenčni ligi, dodal pa je tudi kratko sporočilce, v katerem je nekdanje varovance obtožil, da niso pravi možje.

Razkrita vsebina Užaljeni Mourinho igralcem Rome pustil osorno sporočilo

Ob začetku izločilnih bojev v evropskih nogometnih tekmovanjih je portugalski strateg spregovoril za Football.com: "Začenjajo se evropska tekmovanja, še posebej liga prvakov, ki je verjetno najpomembnejše tekmovanje na svetu. Sam ne bom prisoten v sklepni fazi, toda ne zato, ker bi izpadel, ampak ker so me s položaja odstranili tisti, ki o nogometu ne vedo prav veliko. Takšno je življenje, polno vzponov in padcev. Kot človek še vedno rastem, kljub nepričakovni in nepravični odpustitvi. Na tekme Uefe se bom vrnil s še več entuziazma in samozavesti."

Foto: Epa Mourinho

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.