Mourinho nag pod tušem Lampardu: "Najboljši si"

Foto: EPA
Foto: EPA
Ljubezenska zgodba med Joséjem Mourinhom in otoškimi mediji spet cveti. Portugalcu so nogometni novinarji pred časom podelili posebno nagrado in se spominjali nekaterih zanimivih prigod s "Specialnim" v glavni vlogi.
Oglej si celoten članek

José Mourinho je s svojim Chelseajem navdušil na ponedeljkovem derbiju z Manchester Cityjem in spet požel slavospeve otoških kolegov. Ti so dolgo časa objokovali njegov odhod na celino, po koncu epizod pri Interju in Real Madridu pa jih je razveselil njegov povratek v London.

Nedavno so angleški kolegi vsaj za en večer razbijali mite o Portugalčevi (ne)priljubljenosti in skušali prikazati njegovo svetlejšo plat, ki poleg njegove temnejše že po nekaj mesecih v Premier League skrbi za stalni vir navdiha. Zveza britanskih nogometnih novinarjev (FWA) mu je podelila posebno priznanje na zdaj že tradicionalni prireditvi v Londonu.

Nag presenetil Lamparda

Mourinhov dolgoletni varovanec Frank Lampard, eden mnogih zvezdniških povabljencev v londonskem Savoyu, se je med drugim spominjal, kako ga je Mourinho, nag pod tušem, s povišanim tonom nagovoril nedolgo zatem, ko je prvič prevzel Chelsea.

"Ti si najboljši na svetu, res si, zdaj želim, da mi to tudi pokažeš," je Portugalec zabičal angleškemu reprezentantu, ki ga je na Stamford Bridgu pričakal tudi ob njegovem povratku. To je dalo Lampardu dodatno dozo samozavesti, ki jo je potreboval. Ko mu je umrla mama, ga je Mourinho vsak dan poklical iz Milana, da je preveril, kako se drži.

Navdušil Van Gaala

Zanimivo, da je bil eden redkih, če ne celo edini trener, ki je bil pripravljen z izbranimi besedami govoriti o Mourinhu, Nizozemec Louis van Gaal. Številni drugi trenerji so zavrnili prošnjo FWA, aktualni nizozemski selektor pa prireditve v Londonu ni zamudil.

Mourinho še dandanes med treningi izvaja številne njegove zamisli, Van Gaal pa je razkril, kako se je Mourinho na skupni večerji s takratnim predsednikom Barcelone Josepom Lluisom Núñezom tako glasno in argumentirano drl na oba, ker sta želela po hitrem postopku opraviti s trenerjem Sirom Bobbyjem Robsonom, da je to na kasnejšega trenerja Blaugrane naredilo velik vtis.

Fergusonu je všeč ljubezen do rujnega

"Želim si, da bi delal z menoj," je Van Gaal Mourinhu dejal še isti večer, ko sta se spoznala. Mourinho je postal njegov pomočnik v Kataloniji, prepustil pa mu je tudi popolno vodenje nekaterih tekem v katalonskem pokalu.

Portugalec je bil v elementu skozi cel teden, ki je vodil do ponedeljkovega derbija. Zbadal je City zaradi domnevnih neuspehov (glede na vložek) in se spraševal tudi, če bo pregrešno bogati klub sploh še lahko nastopal v Evropi zaradi finančnega "fair playa". Seveda tudi Chelsea ni ravno med največjimi skopuhi na svetu ...

Zakaj ga cenijo na Otoku, je najbolje ponazoril predsednik FWA Andy Dunn, ki je izpostavil njegov "neverjetni" niz uspehov, njegov povratek v Premier League pa da je še povišal tekmovalnost, poživil debato in dodal iskrico v novinarske konference. Posebno posvetilo je zbranim na večerji poslal tudi Sir Alex Ferguson, ki je poleg tega, da je Mourinha pohvalil kot zelo dobrega sogovornika, pohvalil tudi Portugalčevo ljubezen do žlahtne kapljice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.