"Rotil sem, da me pustijo iz Reala"

Foto: EPA jose mourinho
José Mourinho je na tiskovni konferenci onkraj Atlatnika, kjer se z rdečimi vragi mudi na mednarodnem turnirju International Champions Cup, razkril zanimivo podrobnost o njegovem slovesu od Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Manchester United je v sredo odigral prijateljsko tekmo z Barcelono in izgubil z 1:0. Edini zadetek na srečanju je v 31. minuti prispeval Neymar, ki še naprej ostaja eden osrednjih akterjev poletnega prestopnega roka, saj naj bi bil Paris Saint-Germain zanj pripravljen plačati neverjetnih 222 milijonov evrov.

Nogometaši obeh ekip so se pred začetkom tekme družili v tunelu kjer si je pozdrave z Lionelom Messijem, Neymarjem in Luisom Suárezom izmenjal tudi nekdanji trener Real Madrida José Mourinho.

Druženje je minilo v prijateljskem vzdušju, čeprav je portugalski strateg med svojim časom v Madridu razpihoval rivalstvo med obema kluboma in polnil časopisne stolpce z izjavami na račun Realovega večnega tekmeca. Stare zamere so očitno zgodovina.

Mourinho se je na tiskovni konferenci po tekmi dotaknil svojega odhoda iz Reala, ki ga je po treh sezonah zapustil leta 2013. Z galaktiki je osvojil La Ligo (2011/2012), pokal (2010/2011) in superpokal (2012), spodletelo pa mu je v Ligi prvakov.

"Prišlo je do revolucije, vendar Manchester United ni sledil tej revoluciji. Nisem se samo pridružil ekipi, da bi razvijal njen napad, ampak gre za več kot to," je vzporednice med Realom in Unitedom potegnil Mourinho, ki je španskega prvaka prav tako prevzel v težkem obdobju.

"Poglobiti sem se moral v strukturo in jo prilagoditi novi dinamiki. Enako je bilo pri Real Madridu, ko sem prišel leta 2010. Velik klub z velikimi pričakovanji, a sredi težkega obdobja. Razlika med Realom in Barcelono se je povečevala," je nadaljeval Portugalec, ki mu je v Madridu uspelo prekiniti hegemonijo katalonskega kluba.

Foto: Profimedia jose mourinho "Če sem iskren, so glede na strukturo ekipe pri Realu želeli, da ostanem. Niso želeli, da odidem. Vsi v klubu - predsednik, direktor, odbor in jaz - smo bili mnenja, da je težji del naloge za nami. V bistvu sem jih moral skoraj rotiti, da so mi pustili oditi. Ne verjamem, da se bo to zgodilo pri Unitedu, ker ne želim oditi," je povedal tener rdečih vragov in opozoril na razkorak v individualni kvaliteti njegovega moštva in obeh najmočnejših klubov v Španiji.

"Obstaja samo en Lionel Messi in Luis Suárez. Ne dva. Andres Iniesta, Gerard Pique, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modrić, Toni Kroos, vsak samo po eden. Torej lahko igrajo za en klub. Mi jih ne moremo imeti. Taktično je mogoče izboljšati ekipo, a nekateri igralci so posebni in proti naravi se ne moreš boriti. Razliko v kvaliteti poskušamo kompenzirati s taktično organizacijo. Tako lahko zmagaš. V nogometu je mogoče, da je ekipa boljša kot njeni posamezni deli," je sklenil Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.