Mourinho še enkrat zbodel Casillasa

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalski strateg je izkoristil priložnost za novo zbadljivko na račun nekdanjega varovanca Ikerja Casillasa, ki se je iz Real Madrida preselil v Porto.
Oglej si celoten članek

José Mourinho je v luči finančne krize, s katero se sooča njegova država, ostro obsodil poslovne odločitve Porta, ki se je v poletnem prestopnem roku okrepil z Ikerjem Casillasom in Giannellijem Imbulo.
Foto: EPA jose mourinho iker casillas Casillas se je po koncu letošnje sezone poslovil od madridskega Reala, kjer je preživel svojo celotno kariero. Športno pot bo nadaljeval v Portu, s katerim je podpisal dveletno pogodbo z možnosto podaljšanja za 12 mesecev, njegova letna plačala pa bo znašala 2.5 milijona evrov.

Odnos med Mourinhom in Casillasom se je skrhal v sezoni 2012/2013, v kateri je portugalski strateg zadnjič sedel na klopi kraljevega kluba. Zaradi nesoglasij v zakulisju, ki naj bi bile povezane z napetostmi med Realom in Barcelono, je Casillas ostal brez mesta v začetni enajsterici, ki ga je začasno prevzel Antonio Adán. Mesec dni kasneje je Mourinho na nogometni tržnici kupil Diega Lópeza, ki je postal njegova prva izbira tudi po tem, ko je bil Casillas znova nared.

Mourinho je ob koncu sezone zapustil špansko prestolnico. Iker pa je bil v prvi sezoni pod vodstvom novega trenerja Carla Ancelottija deležen predvsem evropskega nogometa. V drugi in obenen zadnji za italijanskega stratega je 34-letni vratar ponovno zablestel tudi v španskem prvenstvu.

Mourinho je prepričan, da je plača, ki jo bo v Portu prejemal Casillas, neustrezna glede na položaj, v katerem se nahaja njegova domovina. ''Ne morem verjeti, da je Porto plačal 20 milijonov evrov za Imbulo in da Casillasu plačuje neverjetno plačo. Portugalska je v težavah - socialno, politično, ekonomsko. Ljudje trpijo, bilo je veliko rezov, starejši ljudje nimajo pokojnin, davki so višji, plače, službe, vse. Takšno zapravljanje krši vsa pravila,'' je bil kritičen Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.