Mourinho: Sem poseben

Foto: Žurnal24 Že prvo leto na klopi Chelseaja je Jose Mourinho Londončane po natančno pol stol
Zdaj že nekdanji trener nogometašev Chelseaja Portugalec Jose Mourinho je priznal, da se mu je klub usedel v srce in da je ob odhodu jokal kot otrok.
Oglej si celoten članek
 
 

Če bi veljala beseda navijačev, bi klub vodil 20 let.

Jose Mourinho

 
Modri in Jose Mourinho so se razšli prejšnji teden, potem ko je po slabem startu v novo sezono dokončno počilo v vrhu kluba. Mourinho, ki je sam sebe oklical za posebnega in je na Stamford Bridge prispel leta 2004, je še vedno prepričan v svojo izjavo. "Dejal sem, da sem poseben in prepričan sem, da je veliko ljudi, ki bi se brez pomisleka takoj podpisali pod mojo izjavo," je Mourinho zaupal portugalskemu športnemu časniku Maisfutebol. "Še vedno mislim tako. Dosegel sem izvrstne uspehe. Življenje v Chelseaju je bilo fantastično obdobje v moji karieri. Poskušal bom pozabiti slabe stvari in se do konca življenja spominjati dobrih," pravi 44-letni trener, ki je imel pogodbo s klubom podpisano do leta 2010.



 
 

Navijači nikoli niso zapustili Stamford Bridga s solzami v očeh, ker nikoli nismo izgubili.

Jose Mourinho

 
Portugalec, ki ga je na klopi londonskega kluba zamenjal nekdanji izraelski selektor Avram Grant , priznava, da je bil zanj pretekli teden stresen in poln čustev, vendar vztraja, da bo Chelsea, igralce in navijače vedno nosil v srcu. "Ja, jokal sem. Vedno sem gojil poseben odnos in ljubezen do igralcev in navijačev. Ne bom jih pozabil in upam, da oni ne bodo pozabili mene. Navijači nikoli niso zapustili Stamford Bridga s solzami v očeh, ker nikoli nismo izgubili. Skupaj smo postavljali rekorde in ko bo Chelsea izgubil na domači zelenici, se bodo spominjali časov, ko smo tri leta zapored stadion zapuščali brez enega samega poraza," se je pohvalil strateg, ki se je s svojimi ostrimi izjavami neredko zapletel v sporne situacije.



Obregnil se je tudi ob delo drugih trenerjev na Otoku: "Tu (v Angliji) so trenerji spoštovani in jih ne menjajo pogosto. Sir Alex Ferguson je na klopi Manchester Uniteda sedel vrsto let, ne da bi osvojil titulo. Mislim, da celo tri leta zapored – in kljub temu še vedno opravlja svoje delo. Suša Arsenala z Arsenom Wengerjem kot glavnim strategom se vleče že tri leta in še vedno opravlja svoje delo. Če bi veljala beseda navijačev, bi klub vodil 20 let. Pri Chelseaju je kultura kot kaže drugačna."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.