Mourinho: "Sem trener, ne Harry Potter!"

Foto: Žurnal24 José Mourinho je novinarjem in fotografom že večkrat povedal svoje. (Foto: Reute
José Mourinho po remiju proti Mallorci (0:0) na otvoritveni tekmi španskega prvenstva miri strasti v kraljevi prestolnici. "Sem trener, ne Harry Potter!" se je v intervjuju s slavnim čarodejem primerjal "Mou".
Oglej si celoten članek
Jaz sem trener, ne Harry Potter. On je čarovnik. Čarovnija je fikcija in jaz živim za nogomet, ki je resničen.
José Mourinho

Portugalski trener José Mourinho še vedno verjame, da je pravi mož za to, da v tabor Reala Madrida po letih pretresov končno prinese – stabilnost. Iz tira ga ni vrgel niti slab začetek španskega prvenstva, pred katerim so vsi napovedovali, da bo usodna vsaka izgubljena točka. S svojim "Moudridom" je Mourinho padel že na prvi oviri, na gostovanju pri Realu Mallorci, medtem ko so se njihovi rivali Barcelona sprehajali v Santanderju (3:0) in na vrhu lestvice Realu nemudoma pobegnili na dve točki. Lani so Katalonci prvenstvo osvojili z vsega 15 izgubljenimi točkami.

"Jaz sem trener, ne Harry Potter," je Mourinho v sredo povedal v intervjuju za madridski športni dnevnik As. "On je čarovnik. Čarovnija je fikcija in jaz živim za nogomet, ki je resničen. V Madridu sem le dva meseca. Veste, koliko treningov sem imel s celo ekipo, vključno z novimi igralci? Niti deset!" je dodal.

Če bi stvari šle narobe in bi moral oditi ... Bi name čakal eden izmed najboljših svetovnih klubov.
José Mourinho

Mourinho je najnovejši poskus predsednika kluba Florentina Pereza, da po novem poletju, polnem zapravljanja, končno pripelje nekaj srebrnine v prašne vitrine Santiaga Bernabéua in, kar je najbolj pomembno, prekine prevlado osovražene Barcelone.

"Moj profil je drugačen od tistih, ki so jih v klubu imeli zadnja leta. Če bi stvari šle narobe in bi moral oditi ... Bi name čakal eden izmed najboljših svetovnih klubov," je v zanj značilnem slogu povedal Portugalec. "Ta osebna stabilnost mi dovoljuje, da ostanem, in tudi zato sem idealna oseba za Real, saj se ne bojim ničesar. Madrid potrebuje stabilnost in tu sem, da mu jo dam." Stabilnost in Real Madrid sta res dva različna pojma. Mourinho je že deseti trener, odkar je Perez leta 2003 kontroverzno odpustil zadnjega "stabilnega" trenerja. Ime mu je bilo Vicente del Bosque.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.