Mourinhovo slovo od navijačev v treh vrsticah

Foto: Reuters
Foto: Reuters
José Mourinho se bo na sobotni ligaški tekmi z Osasuno (Santiago Bernabéu, 17.00) poslovil od klopi Real Madrida. Ob tej priložnosti se je navijačem kluba prek spletne strani zahvalil v zgolj treh povedih.
Oglej si celoten članek

"Vsem 'madridistom' želim veliko veselja v prihodnosti. Zahvaljujem se za podporo veliko navijačem, spoštujem pa kritike drugih. Ponavljam, veliko veselja vsem in še posebej zdravja. Hala Madrid!" so poslovilne besede Joséja Mourinha v petek zvečer objavili na spletni strani Real Madrida.

Pred uradnim slovesom od kraljevega kluba bo Mourinho na Santiagu Bernabéuu v soboto vodil še obračun proti Osasuni, kjer lahko Real na njegovi zadnji tekmi ohrani izjemen niz nepremaganosti na domačem stadionu. 

Mourinho ni govoril niti pred niti po zadnji ligaški tekmi z Real Sociedadom (3:3), na novinarski konferenci pa se ni pojavil niti pred tekmo z Osasuno. Zadnjič je pred mediji, ko predsednik Florentino Pérez še ni najavil njegovega odhoda, spregovoril po tekmi z Espanyolom (1:1), kjer je Real z remijem zagotovil naslov Barceloni.

Kot trener Reala bo umrl pokončno

Že včeraj smo poročali, da kapetana Ikerja Casillasa Mourinho kljub odsotnosti Diega Lópeza (odhaja na lepotno operacijo) sploh ni uvrstil v ekipo za tekmo. Casillas je po poročanju španskih medijev normalno treniral ves teden, Mourinho pa si s to potezo kot trener Reala želi "umreti pokončno".

Portugalec bo s svojo poslovilno potezo verjetno izzval bes navijačev, ki so bili ob njegovem sporu z legendarnim kapetanom sicer vedno bolj razdeljeni. Deljena mnenja so imeli tudi o Mourinhu. "The Special/Only One" jih je pred eno izmed ligaških tekem v letošnji sezoni javno pozval, da naj mu pridejo žvižgat še pred tekmo, in da naj kasneje podpirajo ekipo. Zaradi žvižgov uradni napovedovalec nekajkrat tudi ni prebral njegovega imena prek zvočnikov.

Od zlate žoge do menjave

Proti Osasuni bo tako branil Antonio Adán, ki tekme ni odigral že od 27. januarja, na klopi pa bo Jesús Fernández. Mourinho je odprt obračun s Casillasom začel 22. decembra proti Málagi, ko je tekmo od prve minute namesto njega začel prav Adán, Casillas pa se je nato konec januarja poškodoval na pokalni tekmi z Valencio. Marca je bil spet pripravljen za igro, a grel le klop za rezerve.

"Bolj mi je všeč Diego López," je kasneje medijem izdal Mourinho. "Žal mi je, ker Diega nisem pripeljal že prvo sezono." To so precej drugačne izjave od denimo tiste iz leta 2010: "Casillas je nedotakljiv, ker veliko dela. Je vodja, ampak miren vodja, ne dela napak. Je nedotakljuv. Jaz ga nisem naredil takšnega, on takšen je." Ali leta 2011: "Če bi nekega dne zlato žogo osvojil vratar, potem mora to biti Iker, ker je najboljši."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.