Moyes in njegovi trenerji na udaru: "Kdo je ta idiot?"

Foto: EPA
Foto: EPA
David Moyes se po novem porazu Manchester Uniteda na Old Traffordu ubada še z namigovanji o prihodnosti Robina van Persieja, bizarno pa je obrazložil tudi izostanek Šindžija Kagave.
Oglej si celoten članek

Vedel je, da bo težko, a da bo tako težko, si David Moyes verjetno ni predstavljal niti v najhujših nočnih morah. Manchester United je na sobotni ligaški tekmi izgubil z Newcastle Unitedom (0:1) in na skromnem devetem mestu še dodatno zaostal za najboljšimi ekipami Premier League.

Moyes je bil znova tarča mrhovinarjev iz vrst angleških medijev, Škot pa si z nekaj bizarnimi pojasnili po tekmi tudi sam ni najbolj pomagal. Za nameček so govorice o nejasni prihodnosti napadalca Robina van Persieja po zgolj eni sezoni na Old Traffordu vedno glasnejše.

Takole je Moyes po obračunu obrazložil dejstvo, da enega najboljših posameznikov v letošnji sezoni, Šindžija Kagave, ni bilo niti v ekipi za tekmo.

"Meni, da je preveč jedel"

"Šindžiju je bilo zelo slabo po tekmi z Evertonom in opravil je manjši trening v petek, toda bil je na tleh. Vsi njegovi kazalci so bili tako nizki, da smo menili, da je bolje, če ne tvegamo, da ne bi tvegali poškodbe. Šlo je za hudo slabost. On meni, da je preveč jedel, morali so mu očistiti želodec, ampak menim, da je OK," je povedal Moyes.

Zaenkrat neuspešni naslednik slovitega rojaka Sira Alexa Fergusona je povratnika Van Persieja pustil v igri do konca tekme, ko je Nizozemcu stranska sodnica tudi upravičeno razveljavila gol z glavo za morebitno izenačenje.

"Popoln nesmisel"

Nekdanji kapetan Arsenala in najboljši strelec Uniteda v lanski krstni sezoni se je na naslovnicah časopisov pojavil pred tekmo, ko je dolgoletni strokovni sodelavec BBC in nekdanji nogometaš Mark Lawrenson namignil, da je Nizozemec v torek celo vložil zahtevo za odhod iz kluba.

Foto: EPA rio ferdinand "To je popoln nesmisel," je po sobotnem porazu dejal Moyes. "Ne vem, kaj bi še lahko tršega in bolj resnejšega rekel, ampak to je vse, kar imam trenutno na voljo." 

Hude kritike trenerja

Oglasil se je tudi kontroverzni nizozemski trener Raymond Verheijen, ki je okrcal novo trenersko ekipo pri Unitedu, dodal pa tudi, da ga nova poškodba Van Persieja v prihodnosti ne bi presenetila.

"Btw, kako za vraga je RVP (Robin van Persie, op. a.) danes igral polnih 90 minut, potem ko je bil en mesec poškodovan? Ne bodite presenečeni, če bo RVP kmalu spet poškodovan," je v seriji tvitov na medmrežju zapisal eden najbolj razvpitih trenerjev v nogometnem poslu, ki je sodeloval z reprezentancami Nizozemske, Rusije in Južne Koreje, deloval pa je tudi pri Barceloni, Chelseaju in Manchester Cityju ter bil pomočnik pokojnemu Garyju Speedu pri Walesu.

S takšnim štabom kar prosiš za težave

"Res se sprašujem, kateri idiot je odgovoren za ta nor program treningov. Kakorkoli je United plačal zelo visoko ceno za RVP-jeve poškodbe," je nadaljeval Verheijen, ki je treninge angleške reprezentance nekoč primerjal z Jurskim parkom.

"Po tem, ko je izpustil prvi teden predsezone, je imel po 30 urah leta in devetih urah časovne razlike RVP izjemno težke treninge enkrat ali celo dvakrat na dan. Ko sem julija gledal Unitedove treninge v Sydneyju, mi je bilo takoj jasno, da bodo RVP v letošnji sezoni mučile poškodbe. V 7 od 9 sezon pri Evertonu je (pod Moyesom, op. a.) bila kriza s poškodbami po predsezoni & zelo slab začetek sezone. Vzorec se prav gotovo ponavlja pri Unitedu," je še pristavil Verheijen.

"Jasno je, da je trenutni trenerski štab brez idej. Igralci se praktično ne razumejo. V kakšnem slogu sploh igrajo? Sir Alex gleda vsako tekmo s tribun. To prav gotovo ne olajša življenja Moyesu. Sir Alex bi moral vedeti. Ali pa ...? Poleg Sira Alexa je odšla tudi njegova trenerska ekipa. Zakaj ni Moyes ohranil vsaj enega, ki je bolje poznal ekipo? Če najameš trenerski štab, ki nikoli ni osvojil ničesar, da vodijo igralce, ki so osvojili praktično vse, potem kar prosiš za težave."

Ferdinand že spregovoril

Branilec Rio Ferdinand je bil za obračun z Newcastlom zgolj na klopi, morda je bil to odgovor Moyesa na kritike nekdanjega angleškega reprezentanta, ki je medijem izdal, da Škotov način določanja prve postave igralce spreminja v "norce".

Moyes namreč za razliko od Sira Alexa nogometaše cel teden pušča v negotovosti, medtem ko jim je njegov rojak po Ferdinandovih besedah nekako dal vedeti, če bodo v prvi postavi za tekmo ali ne. Nekdanji trener Evertona svoje nove varovance kot že rečeno pušča v negotovosti, to pa po Ferdinandovih besedah pripelje do nepotrebne nervoze. Razkritje je (morda?) že plačal s sedenjem na klopi med sobotno tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.