Moyes negiral Keanove obtožbe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
David Moyes, trener Manchester Uniteda, je zanikal besede nekdanjega vraga Roya Keana, ki je dejal, da nekdanji trener Sir Alex Ferguson še vedno hlepi po moči in vplivu na Old Traffordu.
Oglej si celoten članek

Škotski strateg David Moyes se je postavil v bran svojemu rojaku Siru Alexu Fergusonu in zanikal navedbe nekdanjega nogometaša Roya Keana, ki Fergieju očita, da še vedno poskuša vplivati na odločitve rdečih iz Manchestra.

V Keanovo javno blatenje svojega nekdanjega trenerja je posegel Moyes, ki je razkril, da s Fergusonom najpogosteje komunicira na lastno pobudo. Še več, Ferguson svojih nekdanjih varovancev ne obišče niti v garderobi.

''Sir Alex mi je bil v veliko pomoč. Če potrebujem kakršenkoli nasvet, ga lahko pokličem. Slišiva se vsake dva, tri tedne. Ne vidiva se prav pogosto. Prihaja na tekme, saj je direktor in ima vso pravico. Včasih se srečava in po tekmi spregovoriva kakšno besedo. V garderobo ne prihaja ne pred ne po tekmi. Z Alexom nimam nikakršnih težav,'' je zatrdil Moyes.

Keane je vse od izdaje avtobiografije Alexa Fergusona, v kateri mu je nekdanji trener namenil nekaj vrstic, glasen kritik škotskega nogometnega strokovnjaka, ki ga je označil za ''neizprosnega''.

Moyes: Prevzemam odgovornost

Manchester United v nedeljo čaka ligaška tekma proti Aston Villi, rdeči vragi pa se bodo poskušali izogniti tretjemu zaporednemu porazu v domačem prvenstvu. ''Mislim, da bi igralci prvi priznali, da moramo igrati bolje. Tudi jaz prevzemam odgovornost. Moram jih pripraviti do tega, da bodo igrali bolje, saj sem njihov trener. Lahko vam povem, da so bili igralci po tekmah, ki smo jih izgubili, povsem iz sebe. To vidim v njih. Zavedajo se svojega standarda, ki so ga ustvarili v preteklih letih in tega si želijo nazaj. Ko ne zmagujemo, v njih vidim razočaranje. Zmagovalci so in navajeni so zmagovati,'' je povedal Moyes.

Rdeči vragi se nahajajo šele na devetem mestu Premier lige in imajo 13 točk zaostanka za vodilnim Arsenalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.