Moyes se vrača s polno paro

Foto: EPA
Foto: EPA
Škotski trener David Moyes je bil v minuli sezoni tarča posmeha v Premier League, ko z aktualnim prvakom Manchester Unitedom ni mogel višje od sedmega mesta. Pri Angležih je bil odpuščen ob koncu sezone, v Španiji pa je novo trenersko zgodbo začel skoraj z odliko.
Oglej si celoten članek

Angleški trener David Moyes se je v preteklosti izkazal z delom pri Evertonu, a je nato sledila zanj nesrečna epizoda pri Manchester Unitedu, kjer je hitro izgubil ugled pri nogometaših in navijačih tega kluba. Po spodletelem poizkusu pri otoškem velikanu ni dolgo počival, v 13. kolu španskega prvenstva pa je na svoji drugi tekmi popeljal Real Sociedad do zanesljive zmage nad Elchejem. Moyes je sicer že na svojem uvodnem dvoboju v Španiji iztržil točko z remijem brez zadetkov na gostovanju pri Deportivu iz La Coruñe.

Baski iz San Sebastiana so tokrat pred domačimi gledalci s 3:0 odpravili Elche, vse tri zadetke za gostitelje pa je dosegel Moyesov stari znanec z angleških zelenic Carlos Vela. Mehičan je bil namreč v preteklosti član Arsenala, a pri topničarjih prave priložnosti nikoli ni dočakal. 

V tem kolu bosta sicer oba velikana španskega nogometa gostovala pri zelo solidnih zasedbah. Vodilni Real Madrid bo nove točke iskal pri Málagi, Barcelono pa v nedeljo čaka dvoboj z netopirji iz Valencie.

La Liga, 13. kolo: 

Real Sociedad : Elche  3:0 (2:0) 
Vela 3., 31., 53.

Getafe : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Lafita 91.; San José 36., Etxebarria 90.

Espanyol : Levante 2:1 (2:1)
Caicedo 19., García 34.; Morales 12.

Málaga : Real Madrid 1:2 (0:1)
Santa Cruz 92.; Benzema 18., Bale 83.
RK: Isco (Madrid) 86.

Celta Vigo : Eibar 0:1 (0:1)
Del Moral 30.

Nedelja:
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña
Sevilla - Granada
Córdoba - Villarreal
Valencia - Barcelona

Ponedeljek:
Almería - Rayo Vallecano

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.