Mož, ki na naboru ni izbral Dončića, izgubil službo

Foto: twitter
Foto: twitter
Pri NBA klubu so tik pred sezono odslovili generalnega direktorja.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni generalni direktor NBA ekipe Phoenix Suns Ryan McDonough je ostal brez posla. Moštvo je sicer poleti na naboru izbiralo kot prvo in v svoje vrste pripeljalo centra Deandreja Aytona, ki naj bi prinesel preobrat v zadnjih letih zelo neuspešno franšizo. McDonough je pri klubu iz Arizone deloval od leta 2013, v tem obdobju pa je na klop postavil tri trenerje, nazadnje Igorja Kokoškova, ki je septembra lani Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov.

"Po dolgem razmišljanju in ocenah sem se odločil, da razrešim Ryana McDonougha," je v izjavi za javnost sporočil lastnik kluba Robert Sarver in dodal: "Naš kratkoročni cilj je priprava na prihajajočo sezono v ligi NBA, iskali pa bomo tudi priložnosti za okrepitev naše ekipe. Skozi sezono bomo poskušali najti rešitve za prestrukturiranje vodstva v klubu."

Navijače Sonc, ki so bili v preteklosti večkrat upravičeno nezadovoljni s svojim generalnim direktorjem, in ostale ljubitelje NBA košarke bega predvsem čas menjave prvega operativca v klubu.

"Pred naborom je bilo objavljenih nekaj zapisov, da bi Server raje izbral Dončića, pisarna pa se je odločila za Aytona," je le eden takšnih komentarjev.

Dončić bi lahko ob odlični sezoni sicer res ogrozil položaja dveh vodilnih mož v klubih. Sacramento, kjer je odločilne poteze vlekel Vlade Divac, je pred njim izbral Marvina Bagleyja III, Atlanta pa se je odločila sprejeti ponudbo Dallasa ter za Traeja Younga in nabor prvega kroga Dončića prepustila Teličkom. Pri Kraljih in Sokolih bodo tako še kako upali, da se bosta omenjena igralca izkazala že kot novinca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:32 9. Oktober 2018.

    Res ste že naporni s tem Donćićem. Vsak božji dan.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.