Mož odločitve

Foto: Žurnal24 Mojster Jaka
Mnogi smo se ob suverenem "sprehodu" Jake Lakoviča v zadnjih sekundah dvoboja med Slovenijo in Italijo na EP v Španiji spraševali, od kje 29-letnemu organizatorju igre takšna samozavest. Odgovor je košarkar Barcelone ponudil kar sam.
Oglej si celoten članek
Jaka Lakovič je 4,2 sekunde pred koncem tekme med Slovenijo in Italijo v roke vzel žogo, se v sprintu pognal na drugo stran igrišča, vrgel za tri točke in – zadel. Pa ne prvič. V zadnjih desetih mesecih in pol mu je to namreč uspelo že tretjič. 186 cm visoki košarkar je bil prvič uspešen oktobra lani na gostovanju v Murcii (78 : 77 za Barcelono), drugič pa je dal tekmecem vetra na srečanju v Vitorii. Barcelona je aprila letos z novim "Jaletovim" metom za tri točke v zadnji sekundi premagala Tau Ceramico s 77 : 76. Tretjega septembra istega leta pa je napočil čas za to, da se pregovor o tem, da gre v tretje rado, izpolni.

Tau Ceramica : Barcelona 76 : 77 (8. april 2007)


Murcia : Barcelona 77 : 78 (21. oktober 2007)



Smodiš ga dobro pomni

Mimogrede velja omeniti še en koš, ki ga je Lakovič na podoben način dosegel v sezoni 2006/07, nanj pa je spomnil Matjaž Smodiš . Proti njegovemu CSKA je namreč Lakovič zadel za podaljšek, prav tako v zadnji sekundi in z metom izza črte. To je bilo 13. januarja 2007, Barcelona pa je kljub temu metu izgubila s 70 : 78.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.