Muhammad Ali v bolnišnici

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Legendarni boksar Muhammad Ali je omedlel in bil prepeljan v bolnišnico, poročajo nekateri ameriški mediji. Večkratni svetovni prvak v težki kategoriji se že 30 let bojuje s Parkinsonovo boleznijo.
Oglej si celoten članek

Muhammad Ali naj bi se sinoči onesvestil na svojem domu v bližini Phoenixa, policija pa je že potrdila, da so včeraj z Alijevega posestva ob 18.30 prejeli telefonski klic na številko 911. Klicala naj bi žena nekdanjega boksarja Yolanda.

Devetinšestdesetletni Ali sicer že več kot 30 let trpi za Parkinsonovo boleznijo. "Zanj skrbijo številni zelo priznani zdravniki in strokovnjaki za Parkinsonovo bolezen. Če je družina klicala na pomoč, je njegovo zdravstveno stanje zelo resno, družina pa je resnično preplašena," je dejal vir zelo blizu Alijeve družine.

"Ima dobre in slabe dneve. To je bolezen, ki s časom napreduje in s tem smo se morali sprijazniti. Toda še vedno gre rad med ljudi. Ima veliko vnukov, ki jih obožuje," je v nedavnem intervjuju izjavila Alijeva hčerka Laila.

Ali je v svoji profesionalni karieri dobil 56 od 61 dvobojev. Kot amaterski boksar je osvojil zlato olimpijsko kolajno v poltežki kategoriji na olimpijskih igrah leta 1960 v Rimu, kasneje pa je kot prvi trikrat osvojil naslov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji. Najbolj znani so njegovi dvoboji z Joejem Frazierjem, ki je umrl 7. novembra. Ali se je udeležil pogreba prvega tekmeca, ki je "Največjega" (The Greatest, op.) kot se je sam poimenoval premagala v ringu. Po besedah prič naj bi bil le še senca boksarja, ki je nasprotnikom govoril, da v ringu leta kot metulj, a piči kot čebela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.