München med kandidati za ZOI 2022

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po neuspešnem boju za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2018 se je nemški olimpijski komite odločil Münchnu ponuditi novo priložnost.
Oglej si celoten članek

Nemški olimpijski komite je v ponedeljek glasoval v prid novi kandidaturi bavarske prestolnice Münchna za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2022. Leta 2011 je München na izboru gostitelja ZOI 2018 izgubil v glasovanju Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) proti južnokorejskemu Pjeongčangu. Zdaj se je nemški olimpijski komite odločil za nov poskus.

Münchensko kandidaturo sicer še čaka referendum prebivalcev, ki bo 10. novembra. O organizaciji ZOI 2022 bodo odločali prebivalci Münchna, Garmisch-Partenkirchna, Ruhpoldinga in Berchtesgadna.

Kandidati morajo Moku uradne kandidature predložiti najpozneje do 14. novembra. Za zdaj so kandidature že oddali norveški Oslo, kazahstanski Almati, poljski Krakov, ukrajinski Lviv in švedski Östersund. Mok bo o ZOI 2022 odločal julija 2015 na zasedanju v Kuala Lumpurju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.