Mundial Čeferinovo Uefo prisilil k razmisleku

Foto: Epa
Foto: Epa
Morda bodo že v tej sezoni Lige prvakov pravico delili s pomočjo videoposnetkov.
Oglej si celoten članek

Po pozitivnih izkušnjah s svetovnega prvenstva v Rusiji Evropska nogometna zveza (Uefa) razmišlja o tem, da bi že v tej sezoni uvedla videotehnologijo VAR od četrtfinala Lige prvakov dalje, poroča britanski Times. Vodstvo Uefe bo o tem odločalo na sestanku 30. avgusta v Monaku, kjer bodo tudi žrebali skupine Lige prvakov.

UEFA Novo glede Čeferinovega drugega mandata

Uefa je bila sicer precej skeptična za uvajanje tovrstne tehnologije v elitno klubsko tekmovanje stare celine, a kot pravijo pri Timesu, je VAR na SP 2018 v Rusiji deloval brez večjih napak, kar naj bi Uefo prepričalo k razmisleku o uvedbi VAR.

VAR v tej sezoni uporabljajo tako v španski kot italijanski, francoski in nemški ligi.

"Video Assistant Referee" so sicer razvili v začetku leta 2010 na Nizozemskem, tamkajšnja prva liga je testirala VAR že v sezoni 2012/13, avstralska pa ga je uvedla leta 2017. Po tem pa so VAR uvedli v ameriškem MLS, nemški ligi, italijanski, španski in francoski.

Ikona Čeferin izbral Beckhama

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.