Mura korak do Evropske lige

Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev veselje Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev veselje Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Foto: Saša Despot Feri Cifer Mura 05 Arsenal Kijev Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Cipot Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Feri Cifer Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič Foto: Saša Despot Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič
Na mariborskem stadionu Ljudski vrt je Mura srečno zadržala prednost treh zadetkov pred kijevskim Arsenalom, izgubila je z 0:2. Ukrajinci, ki so bili občutno boljši nasprotnik, so tekmo končali kar z dvema igralcema manj.
Oglej si celoten članek

Muraši so prvi zadetek prejeli že v drugi minuti srečanja, ko je Maksim Šackih lepo podal za hrbet prekmurske obrambe, Aleksander Kobahidze pa je Ukrajince popeljal v vodstvo. Arsenal je v prvih minutah pritiskal proti domačim vratom, priložnosti so se vrstile, a gola na srečo ni bilo. Domači so prvič zapretili v 23. minuti, ko je poizkusil Nusmir Fajić, a je bil njegov strel preslaboten. V 31. minuti je Sergej Simonenko prejel direkten rdeči karton, ker je kot zadnji igralec v obrambi zrušil Damjana Boharja in tako je Mura nadaljevala z igralcem več.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:1, muraše je tako od nadaljevanja evropske poti ločilo še 45 minut.

Ukrajinci pritisnili na začetku drugega dela

Tudi drugi polčas se je začel s pritiskom Arsenala, a muraši so sprva dobro zapirali prostor pred svojimi vrati. Ukrajincem so že malce popuščali živci, reagirali so na vsako sodniško odločitev, ki jim ni bila pogodu.

V 61. minuti pa je Arsenal zabil še svoj drugi gol na tekmi. Gomenjuk, ki je v igro prišel le minuto pred tem, je s svojim prvim dotikom dosegel zadetek. Iz prostega strela je bil poslan visok predložek v kazenski prostor Mure, kjer je Gomenjuk žogo podaljšal v daljši kot vrat Filipa Drakovića. Dvanajst minut kasneje so gostje zapravili še eno veliko priložnost, ko je sam v srcu kazenskega prostora ostal Mikouliunas, a je na srečo domačih meril preko vrat. Tri minute zatem je po predložku Šackiha iz kota z glavo poizkusil Maksimov, a meril za las mimo gola.

V 79. minuti je Leon Sreš lepo streljal iz oddaljenosti dobrih dvajsetih metrov, okroglo usnje je zletelo malce nad ukrajinsko prečko. V 86. minuti je imel Gomeljuk še eno izjemno priložnost, ki mu jo je spet pripravil Šackih, žogo pa je iz neposredne bližine poslal čez gol.

V izdihljajih dvoboja so muraši le še izbijali žogo v polje Ukrajincev, a je Leonu Srešu kljub temu uspel lep prodor ob desni stranski črti, s katerim je izsilil drugi rumeni karton za Šakova in posledično izključitev. Mura je z izrednimi napori in velikim srcem prekmurskim navijačem, ki so v Maribor prišli v ogromnem številu, podarilo razlog za slavje in vsaj še eno domačo evropsko tekmo.

3. predkolo Evropske lige:
Mura Murska Sobota : Arsenal Kijev  0:2 (0:1)  /3:0/
Kobahidze (2), Gomenjuk (61)
RK: Simonenko (31), Šakov (93)
/ / rezultat prve tekme
Mura je napredovala s skupnim izidom 3:2.

Zmaga za zeleno mizo

Na prvi tekmi v Kijevu je Mura sicer izgubila s 3:0, a ker je za kijevski Arsenal na tej tekmi igral tudi Erick Matoukou, ki bi moral na tem obračunu odsedeti kazen še ene preostale tekme, je Uefa tekmo registrirala z 0:3 v korist murašev. Varovanci trenerja Ferija Cifra so imeli tako zgodovinsko priložnost, da preskočijo še tretjo letošnjo evropsko oviro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:13 10. Avgust 2012.

    Kaj ce bi se raje ucil pisat kot pa da e-sim spilas???

  • 22:59 9. Avgust 2012.

    Vaš komentar je bil odstranjen zaradi neprimerne vsebine. Uredništvo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.