Maribor do treh točk na gostovanju, zmaga Mure, ničla v Kidričevem

Foto: Profimedia
Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:1), medtem ko so nogometaši Mure premagali velenjski Rudar z 2:1 (1:1), tekma med Aluminijem in Domžalami pa se je končala brez zmagovalca 0:0.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so kljub ne ravno impresivni predstavi prekinili osem tekem dolg niz goriške neporaženosti. Po dveh zadetkih Jasmina Mešanovića in enem Aleksa Pihlerja so prišli do devete zmage v sezoni, s katero so se le utrdili na vrhu lestvice. Primorci pa so po drugem porazu ostali na tretjem mestu.

Za razliko od običajne prakse so tokrat namesto otrok ekipi na igrišče pospremili starostniki iz novogoriškega doma upokojencev, med njimi je bil tudi 101-letnik.

Mariborčani, ki so v ekipi pozdravili povratnika po poškodbi Marka Šulerja in Denisa Klinarja, pogrešali pa Jana Mlakarja, Martina Milca in Martina Kramariča, so prvi polčas dobili z zadetkom Aleksa Pihlerja.

Ta je zadel v 20. minuti, potem ko je najprej Dino Hotić žogo oddal na levo stran do Mitje Vilerja, ta je podal v sredino kazenskega prostora, od koder je Pihler s približno enajstih metrov malce z leve zadel s strelom iz prve. Zanj je bil to prvi gol v sezoni.

Sicer pa so Štajerci, ki so večkrat streljali, zagrozili že v deseti minuti, ko je Pihler sprožil z 20 metrov, Grega Sorčan pa je bil na mestu. Primorci pa so nase prvič resneje zagrozili v 16. minuti, ko je Andrej Kotnik poskusil s približno 20 metrov, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. V 44. minuti je z glavo poskusil še Andrija Filipović, a nenatančno.

V drugem polčasu je imel prvi lepo priložnost Filipović, ki je bil povsem sam na šestih, sedmih metrih, toda žogo je slabo zadel. V 65. minuti so sodniki po padcu Filipovića ob posredovanju Jasmina Handanovića najprej dosodili enajstmetrovko, nato pa svojo odločitev - pravilno - spremenili.

Ob koncu tekme pa je mariborsko zmago potrdil Mešanović. Najprej je zadel v 83. minuti, ko je po podaji Marcosa Tavaresa zadel s približno desetih metrov, nato pa še v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Gregorja Bajdeta. Mešanović je zdaj pri petih prvoligaških golih v sezoni.

 

Aluminij ni znal izkoristiti številčne premoči

 

Kidričani so doma zelo negostoljubni, s 14 točkami so v tem pogledu najboljše moštvo v ligi. To so deloma pokazali tudi tokrat proti Domžalam, ko so osvojili pomembno točko in na četrtem mestu ostali dve točki pred petouvrščenim tekmecem, ki je tokrat moral igrati brez Senijada Ibričića, Kobieja Morrisa in poškodovanega Gregorja Sikoška, zadnjih deset minut pa je za nameček igral z igralcem manj.

Gledalci v Kidričevem v prvem polčasu niso videli zadetkov, čeprav so imeli oboji kar nekaj obetavnih akcij in nevarnih strelov. Domžalčani so uvodoma zagrozili prek Gabra Dobrovoljca, Agima Ibraimija in Mateja Podlogarja, v 20. minuti pa je z 12 metrov streljal novinec Dejan Lazarević, čigar strel pa je Luka Janžekovič ustavil z lepo obrambo.

V 29. minuti je na drugi strani Erik Gliha s prostega strela z 20 metrov žogo poslal malce previsoko, v 35. minuti je Ibraimi zadel prečko z dobrih desetih metrov, v 39. minuti je dobro posredoval Ajdin Mulalić po strelu Lucasa Horvata z desne strani, v 45. minuti pa niti Damirju Grgiću z glavo ni uspelo spremeniti izida. Bil je le malo premalo natančen po podaji iz kota.

V drugem polčasu sprva ni bilo posebnega razburjenja, v 51. minuti je sicer Ibraimi le za malce zgrešil cilj, v 63. pa je Lazarević neoviran malce z leve strani zadel le zunanji del mreže. V 82. minuti pa so Domžalčani ostali le z deseterico na igrišču, saj si je drugi rumeni karton prislužil Žan Žužek.

Številčne prednosti pa domači niso znali unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo plena.

 

Mura se maščevala Rudarju

 

Sobočani so se Velenjčanom, pri katerih zaradi kazni nista smela igrati Klemen Bolha in Robert Pušaver, oddolžili za avgustovski poraz in se s četrto zmago v sezoni utrdili v sredini lestvice. Na drugi strani je Rudar, ki je praktično ves drugi polčas igral z igralcem manj, doživel že osmi poraz in ostal pri dnu lestvice.

Prvi polčas se je po enakovredni igri končal z 1:1. Gostitelji so povedli v 26. minuti, potem ko je Luka Bobičanec podal z desne strani, pred vrati pa je Žan Karničnik ob Josipu Tomaševiću prišel do strela z glavo in žogo od prečke poslal v mrežo. Velenjčani so hitro izenačili, v 32. minuti je z glavo zadel Milan Tučić, zanj je bil to tretji gol v sezoni, po podaji Harisa Dedića prav tako z desne strani.

Sicer pa sta imeli obe ekipi v uvodu polčasa vsaka po eno lepo priložnosti, pri domačih je v četrti minuti Karničnik prišel v kazenski prostor po desni strani, v zadnjem trenutku pa ga je blokiral David Kašnik. Velenjčani pa so prvič resno zagrozili v 12. minuti, ko je Leon Črnčič z glavo iz bližine zgrešil cilj.

Že v 47. minuti pa je z igrišča moral Kašnik, ki je storil prekršek nad Rokom Sirkom. Deset minut zatem je imel Nik Lorbek priložnost za Muro, a je njegov strel iz bližine Marko Pridigar ukrotil. V 72. minuti pa je domačinom le uspelo unovčiti številčno prednost.

Špiro Peričić je podal na rob kazenskega prostora, tam je Klemen Šturm žogo spustil za Luko Šušnjaro, ki je nato z močnim strelom zadel za 2:1. Tudi zanj je bil to tretji zadetek v sezoni. To je bila sicer tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.