Mura zapravila prednost dveh zadetkov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Celja in Mure so se v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2), z enakim izidom se je končala tudi tekma med Domžalami in Rudarjem (1:1), medtem ko je Bravo izgubil proti mestnemu tekmecu Olimpiji z 0:2 (0:1).
Oglej si celoten članek

Celjani so uvodni krog novega prvenstva začeli s točko, ki so si jo priborili z nepopustljivostjo. Ta jih je v drugem polčasu nagradila z dvema zadetkoma in izničila prednost Mure iz prvega dela. Oboji so sicer novo sezono začeli brez nekaterih ključnih igralcev minule sezone, Celjani brez Rudija Požega Vancaša, Sobočani pa brez prvega strelca Roka Sirka. Slednji ob tem niso mogli računati na poškodovana Nika Lorbka in Nina Koutra, pri Celjanih je zaradi poškodbe izostal Amedej Brecl.

Čeprav so gostitelji večkrat streljali, pa so prvi polčas končali v globokem zaostanku. Pred tem dokaj nenevarni Sobočani so udarili v 32. in 34. minuti, najprej je zadel Luka Bobičanec iz bližine, potem ko je do njega žoga nekoliko srečno prišla z leve strani, nato pa je bil po lepi akciji črno-belih uspešen še novinec Andrija Bubnjar, ko je zadel z roba kazenskega prostora.

Izbranci Dušana Kosića so imeli več kot dvakrat več strelov, med njimi dva Mitja Lotrič, enega Žan Zaletel in Jure Travner, še najnevarnejši pa je bil poskus Jakoba Novaka v sedmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo vrat.

Po nekaj polpriložnostih v uvodu drugega polčasa so v 51. minuti Celjani prišli blizu izenačenju, ko je z leve strani kazenskega prostora sprožil Tadej Vidmajer, Matko Obradović pa je žogi toliko spremenil smer, da je ta zadela vratnico.

Že v 53. minuti pa so Celjani le znižali zaostanek, ko je po podaji Lotriča zadel Novak s približno 14 metrov. V 72. minuti je imel lepo priložnost za izenačenje Žan Benedičič, ki je prišel do strela z desetih metrov, a se je izkazal Obradović.

Prav Benedičič pa je razveselil domače navijače v 88. minuti, ko je odbito žogo s 14 metrov spravil za Obradovićev hrbet in poskrbel za remi.

Celjani bodo v 2. krogu v soboto gostovali pri novincu v Sežani, Sobočani pa bodo dan pozneje gostili drugega novinca Bravo.

* Stadion Arena Z'dežele, sodniki: Antič, Kasapović in Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Bobičanec (32.), 0:2 Bubnjar (34.), 1:2 Novak (53.), 2:2 Benedičič (88.).
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Stojinović, Zaletel, Travner, Pišek (od 67. Benedičič), Pungaršek (od 79. R. Štraus), D. Štraus, Novak (od 67. Kerin), Lotrič, Vizinger.
* Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šporn, Kozar, Horvat (od 76. Šturm), Bobičanec, Bubnjar (od 61. Šušnjara), Maroša (od 89. Cipot).
* Rumena kartona: Pišek; Šporn.
* Rdeči karton: /.

 

Mestni derbi pripadel Olimpiji

 

Po desetletju se je v Ljubljani zgodil mestni obračun v najvišji slovenski ligi. Potem ko je bolj ali manj prvoligaška stalnica Olimpija v sezoni 2009/10 igrala proti Interblocku, se je danes zoperstavila Bravu. Če je bila neuspešna v evropskih kvalifikacijah v četrtek na domačem terenu proti Rigasu, je tokrat v gosteh ugnala novinca med prvoligaši.

Igralci Brava so tekmo solidno začeli, a proti koncu polčasa vse bolj popuščali, medtem ko so zeleno-beli stopnjevali ritem. Dosegli so sicer "le" en zadetek, njegov avtor je bil Endri Čekiči, ko je močno sprožil z 18 metrov v 26. minuti.

Foto: Profimedia NK Bravo : NK Olimpija Ljubljana

Gosti so sicer še dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Najprej v 35. minuti, ko je streljal Ante Vukušić, Domen Gril pa je žogo usmeril v okvir vrat, nato pa še v 45. minuti, ko je Luka Menalo lepo meril malce z leve strani z dobrih desetih metrov, a z diagonalnim strelom prav tako zadel le vratnico.

Ob še nekaj polpriložnostih izbrancev Safeta Hadžića pa so domači nase opozorili v četrti minuti, ko je strel Mustafe Nukića obranil Nejc Vidmar, slednji pa je moral posredovati še po poskusu Ovbokhe Agboyija v 26. minuti.

Foto: Profimedia NK Bravo : NK Olimpija Ljubljana

V uvodu drugega polčasa so nekaj več poskušali izbranci Dejana Grabića, med drugimi tudi Alen Krcić, čigar strel po protinapadu je Vidmar ubranil. Sledilo je še nekaj nenatančnih poskusov, zato pa je bil v 77. minuti natančen Asmir Suljić, ki je sprožil močno z desne strani v kazenskem prostoru in z diagonalnim strelom odločil tekmo.

V 82. minuti je od daleč sprožil še Goran Brkić, a je bil Gril na mestu, na drugi strani pa se je takoj zatem izkazal Vidmar po strelu Agboyija z roba kazenskega prostora, tako da je ostalo pri 2:0.

Bravo bo v 2. krogu v nedeljo gostoval pri Muri, Olimpija pa bo gostila Domžale.

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Kovačič.
* Strelca: 0:1 Čekiči (26.), 0:2 Suljić (77.).
* Bravo: Gril, Kurtović, Zec, Brekalo, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Kirm (od 70. Mensah), Krcić (od 79. Dabro), Matko (od 74. Križan), Nukić.
* Olimpija: Vidmar, Šme, Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Tomić, Brkić, Savić (od 69. Suljić), Menalo (od 73. Valenčič), Čekiči, Vukušić (od 80. Kadrić).
* Rumeni kartoni: Bagnack, Maksimenko.
* Rdeči karton:

 

Večerna tekma brez zmagovalca

 

Domžale so po evropski zmagi na Malti gostile Rudar. Potem ko so se dvakrat znašle v zaostanku, so na koncu izvlekle točko. Izbranci Simona Rožmana imajo znova visoke ambicije v prvenstvu, na drugi strani pa si Rudar želi biti "zgolj" stabilen prvoligaš. Pri izpolnjevanju cilja so bili tako nocoj bolj zadovoljni gosti, pri katerih se je z dvema goloma izkazal Žiga Škoflek.

Prvi polčas je minil v terenski prevladi domačinov, ki so si ustvarili kar nekaj priložnosti, a prvi del igre končali poravnani z gosti.

Foto: Profimedia NK Domžale : NK Rudar Velenje

Te je že v prvi minuti v vodstvo popeljal Žiga Škoflek, ki je od sredine prodrl do kazenskega prostora in s 17 metrov zadel spodnji desni kot domačih vrat.

Vodstvo Velenjčanov pa je trajalo le dve minuti, saj je Gregor Sikošek z leve prodrl v sredino in zadel z roba kazenskega prostora.

Foto: Profimedia NK Domžale : NK Rudar Velenje

V nadaljevanju so si več priložnosti pripravili domači, med drugim je v 17. minuti Adam Gnezda Čerin z glavo meril malo mimo vrat, v 21. minuti je Senijad Ibričič s 14 metrov zadel vratnico, V 27. minuti je Josip Ćorluka zadel zunanji del mreže, v 44. pa je bil Gnezda Čerin znova premalo natančen.

Na drugi strani velja omeniti še poskus Elvedina Džinića s 30 metrov, izvrstno pa je posredoval Grega Sorčan.

Uvod drugega polčasa je spet ponudil po zadetek na vsaki strani. V 51. minuti je Škoflek Velenjčane popeljal do novega vodstva, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo Sorčana po strelu Milana Tučića.

V 62. minuti pa je Ibričič zadel z bele točke za 2:2, prav nad strelcem zadetka so gosti tudi naredili prekršek. V 82. minuti je bilo spet vroče pred velenjskimi vrati.

Foto: Profimedia NK Domžale : NK Rudar Velenje

Najprej je Shamar Nicholson sam stekel proti vratom, a je Tomaž Stopajnik obranil njegov strel, zatem je Nicholson streljal z glavo, zadel Davida Kašnika, tako da je žoga zletela mimo vratnice. Sledil je še strel Slobodana Vuka, ki je prav tako za malo zgrešil cilj.

Domžalčani bodo v 2. krogu v nedeljo gostovali pri Olimpiji, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Maribor.

* Športni park, gledalcev 450, sodniki: Glažar, Skok in Burjan.
* Strelci: 0:1 Škoflek (1.), 1:1 Sikošek (3.), 1:2 Škoflek (51.), 2:2 Ibričić (62./11 m).
* Domžale: Sorčan, Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 79. Repas), Sikošek, Käit (od 86. Dobrovoljc), Ćorluka, Podlogar, Nicholson, Ilić, Gnezda Čerin.
* Rudar: Stopajnik, Krefl, Kašnik, Džinić, Pušaver, Hrubik, Črnčič (od 87. Vošnjak), Kobiljar (od 90. Pijava), Radić, Tučić (od 85. Lovenjak), Škoflek.
* Rumeni kartoni: Podlogar, Mujan, Ćorluka, Ilić; Krefl, Kobiljar.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.