Muraši negativni, začenja se lov na Evropo

Foto: Profimedia NK Mura
Slovenski nogometni prvoligaš Mura bo v četrtek ob 19.30 igrala tekmo 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.
Oglej si celoten članek

Dvoboj proti estonskemu Nomme Kaljuju, proti kateremu je Mura favorit, bi moral biti že konec avgusta, a so ga zaradi okužb z novim koronavirusom prestavili na četrtek ter iz Estonije na Madžarsko.

Črno-beli so opravili še eno testiranje in v torek izvedeli, da so bili vsi negativni. "V tem času testov, ki so zame marsikdaj nekakšna loterija in ne veš, kaj te lahko doleti, je bilo kar nekaj olajšanja, ko smo bili vsi negativni," je dejal trener Mure Ante Šimundža.

"Zdaj ni več zadržkov. Vse smo naredili, kot je treba. Upam, da zdaj tekma bo," pa je dodal Žan Karničnik.

Ta je dejal, da so v zadnjem času vadili v malce okrnjeni zasedbi zaradi reprezentančnih obveznosti. "Kljub temu bomo pripravljeni in gremo na zmago," poudarja Karničnik.

Foto: Profimedia Ante Šimundža Šimundža je dejal, da še naprej analizirajo vse vidike igre estonskega kluba. "Na nas je, da se maksimalno pripravimo na tekmo. Kar se dogaja ob igrišču, ni v naši domeni," pravi strateg črno-belih, ki je dejal, da bo Matic Maruško kljub nekaj težavam potoval na Madžarsko.

V vlogi favorita bi morala biti Mura. Estonska ekipa sicer še nikoli ni izpadla iz elitne estonske lige, a velikih uspehov nima.

"Žreb je prinesel, kar je prinesel, z njim moramo biti zadovoljni. Toda to ne zmanjšuje dejstva, da nasprotnika spoštujemo in se moramo nanj maksimalno pripraviti. Tekme v Evropi so specifične, sploh pa v letošnji sezoni, ko se igra samo ena tekma in ni popravnega izpita," je za spletno stran Mure pred časom povedal predsednik Robert Kuzmič.

Mura se bo v Budimpešto odpravila ob deveti uri dopoldne z mariborskega letališča. Tekmo bodo sodili Irci Robert Hennessy, Allen Lynch in Emmet Dynan.

V primeru uspeha v prvem krogu Sobočane v drugem 17. septembra čaka Aarhus, v tretjem pa sloviti PSV iz Eindhovna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.