Muraši tudi po preobratu pred težko nalogo

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Nogmetaši Mure 05 so po spremembi izida prve tekme tretjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Arsenalu iz Kijeva iz 0:3 v 3:0 v njihovo korist v odličnem položaju, a Prekmurci se zavedajo, da jih kljub temu čaka zelo zahtevna naloga.
Oglej si celoten članek

V četrtek ob 20. uri bosta na zelenici mariborskega Ljudskega vrta povratno tekmo 3. kola kvalifikacij za Evropsko ligo odigrala Mura in Arsenal Kijev. Slednji je pred tednom dni sicer s 3:0 odpravil slovenskega predstavnika, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa je v torek zaradi neupravičenega nastopa Erica Matoukouja tekmo registrirala z izidom 0:3.

Torek je bil najdaljši dan za simpatizerje Mure v zgodovini edinega pomurskega prvoligaša. Najprej se je šušljalo, nato so na površje pricurljale neuradne informacije, ki naj bi bile po prvotni verziji potrjene okrog 13. ure. V poznih popoldanskih urah je prišla iz Uefe preko Nogometne zveze Slovenije dokončna potrditev v Fazanerijo, po kateri je Mura izgubljeno tekmo 3. kola kvalifikacij za Evropsko ligo za zeleno mizo dobila s 3:0 in tako s tremi zadetki prednosti čaka četrtkovo povratno srečanje v mariborskem Ljudskem vrtu.

Tako je bilo zadoščeno pravici, saj Kamerunec Eric Matoukou zaradi neodslužene kazni, ki jo je dobil v prejšnjem ciklusu evropskega klubskega tekmovanja v Kijevu proti Muri 05 ni imel pravice nastopa. Arsenal je tako izgubil dobljeno srečanje, Kamerunec (sicer tudi strelec tretjega zadetka proti Sobočanom) pa si je prislužil še dodatno kazen in bo povratno tekmo gledal po televiziji ali s tribun Ljudskega vrta.

Foto: Anže Petkovšek navijači ljudski vrt Tekma Maribor-Željezničar Trener Mure 05 Feri Cifer se zaveda izjemne priložnosti, a je v izjavah sila previden: "Nekaterih stvari tudi sam ne morem pojasniti, toda naša mlada in neizkušena ekipa težko prenaša takšne napore in angleški ritem četrtek-nedelja. Potovali smo v Azerbajdžan, v Bolgarijo in v Ukrajino, doma pa imeli srečanja proti Mariboru, Olimpiji ... Tako fizični kot psihični napori so izjemni. Naša prioriteta naj bi bila državno prvenstvo in čas je, da bi začeli nabirati točke na domači sceni. No, takšna priložnost se ponuja enkrat in v vseh pogledih pomeni izziv. Klubu in igralcem prinaša veliko, da o simpatizerjih ne govorim. Naenkrat smo v odličnem položaju, a moramo ostati previdni, zreli in pametni. Vse je še odprto."

Športni direktor Mure 05 Igor Celec, ki je bil prav tako na trnih v torkovih urah, ne skriva zadovoljstva, a se še kako zaveda, da pot do uspeha kljub vodstvu 3:0 še zdaleč ne bo lahka: "Velika priložnost in izdatna prednost, ki pa jo je treba proti brez dvoma kakovostnejšemu nasprotniku potrditi. Najtežje je, ko moraš. Doslej nam je uspevalo, toda prihajali smo iz 'sence', manj obremenjeni. No, jaz sem verjel v fante, ko smo bili v slabšem položaju od četrtkovega. Zavedati pa se moramo, da nas čaka peklenskih 90 minut, še težjih kot v Kijevu, saj sedaj vsi pričakujejo od nas uvrstitev v 4. kolo kvalifikacij in smo naenkrat v vlogi favorita. Hkrati smo na poti, da dobimo, v kolikor se uvrstimo naprej, ugledno ime evropskega klubskega nogometa."

Kapetan Mure 05 Fabijan Cipot je še vedno nekoliko razočaran in nejevoljen po prvenstvenem porazu proti Olimpiji, a umirja žogico: "Težka tekma v vseh pogledih. Imajo čvrsto obrambo in napad, ki zna zadeti. Kakovostna ekipa z nekaj odličnimi posamezniki. Če ne bo maksimalnega učinka vseh naših igralcev, potem tudi teh 3:0 ne bo dovolj. Pristop mora biti drugačen kot proti Olimpiji, hkrati pa moramo biti zbrani, mirni in odločni. Pričakujem veliko podporo naših navijačev, ki so naš dvanajsti igralec."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.