Muraši v Stožicah daleč od zmage

Foto: Saša Despot Olimpija Mura Sretenović Radujko Vršič Foto: Saša Despot Mura Olimpija Valenčič Foto: Saša Despot Mura Olimpija Valenčič Luk Foto: Saša Despot Mura Olimpija Škerjanc Foto: Saša Despot Mura Olimpija Škerjanc Luk Foto: Saša Despot Mura Olimpija Škerjanc Jović Lotrič Foto: Saša Despot Mura Olimpija Rep Vršič Sretenovć Bešić Foto: Saša Despot Mura Olimpija Rep Ranić Foto: Saša Despot Mura Olimpija Radujko Džafić Cipot Anđelković Foto: Saša Despot Mura Olimpija navijači Green Dragons Foto: Saša Despot Mura Olimpija Maruško Foto: Saša Despot Mura Olimpija Maruško Cipot Bešić Foto: Saša Despot Mura Olimpija Horvat Lotrić Fink Foto: Saša Despot Mura Olimpija Sretenović Fajić Foto: Saša Despot Mura Olimpija navijači Foto: Saša Despot Mura Olimpija Sretenović Fajić Jović Foto: Saša Despot Mura Olimpija Sretenović Džafić Eterović Foto: Saša Despot Mura Olimpija Anđelković Eterović Foto: Saša Despot Mura Olimpija Skomina sodnik Vršić Anđelković Foto: Saša Despot Mura Olimpija Skomina sodnik
Olimpija je v derbiju 17. kola Prve lige v Stožicah s 3:1 odpravila Muro in se ji maščevala za poraz v osmem kolu. Mariborčani so bili po polomu na gostovanju pri Bragi pred novim porazom na gostovanju v Celju, a so na koncu le izvlekli tri točke (2:3). Nafta je na prvi tekmi kola po preobratu z 2:1 ugnala Domžale. Velenjski Rudar je pri HiT Gorici točko reševal v 87. minuti (2:2). Luka Koper že v prvem polčasu presodila Triglavu (3:0).
Oglej si celoten članek

Gledalci so v Stožicah videli zmago Olimpije s 3:1 in všečno igro na obeh straneh, kar velja predvsem za prvi polčas. Vsi trije goli v prvem polčasu so padli od 20. do 27. minute. Po seriji strelov od daleč z obeh strani, ki niso obrodili sadov, so Ljubljančani povedli po protinapadu, ko je Saša Ranić lepo podal žogo v prazen prostor, Adnan Bešić je sam stekel proti vratarju Alešu Luku in ga s strelom ob levi vratnici tudi premagal. Veselje gostiteljev ni dolgo trajalo, saj so nogometaši Mure 05 le tri minute pozneje izenačili. Milan Anđelković je bil v zračnem dvoboju z Nusmirjem Fajićem premalo čvrst, znašel se je na tleh, napadalec ponosa Prekmurja je podarjeno žogo poslal v sredino, kjer je Mateju Eteroviću ni bilo težko potisniti v mrežo. Toda tudi slavje Prekmurcev je kratko trajalo, za kar je zaslužen Filip Valenčič, ki se je odločil za strel iz 28 metrov, žoga pa je končala v desnem zgornjem kotu vratarja Luka. Srečanje je v korist zmajev na začetku drugega polčasa dokončno odločil najboljši igralec prvenstva Dare Vršič. Po zanesljivem vodstvu so Ljubljančani spremenili taktiko. Pomaknili so se na svojo polovico, gostje so si priigrali nekaj polpriložnosti, najlepši sta zapravila Fajić in Leon Horvat. Tudi varovanci Dušana Kosiča so se še nekajkrat znašli v ugodnem položaju, toda Valenčič je zadel zunanji del mreže, nenatančen pa je bil še Bešić. A zaradi tega Kosič ni mogel biti slabe volje, saj je Olimpija obdržala zaostanek štirih točk za vodilnim Mariborom (ima tekmo manj).

Celjani do konca grozili Mariboru

Mariborčani so odlično začeli srečanje proti CM Celju, ki so na igrišče pritekli brez prvega strelca ekipe Romana Bezjaka. Po natančni podaji Agima Ibraimija iz desne strani je z glavo natančno meril Goran Cvijanović in vijoličaste v 6. minuti povedel v vodstvo. Celjani so prišli do izenačenja v 20. minuti. Po prostem strelu Zorana Pavlovića iz desne strani je do strela na drugi vratnici prišel Nenad Đaković in s prve premagal vratarja Jasmina Handanovića. Do odhoda na odmor sta si obe ekipi priigrali še kar nekaj lepih priložnosti, a mreži se nista več zatresli. Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali dinamično igro. V 73. minuti pa so domači povedli. Pavlović je izvajal prosti strel in z močnim strelom v zgornji levi kot premagal Handanovića, ki je sicer bil na pravem mestu, a žoge ni uspel izbiti. Po vodstvu domačih je Darko Milanič na igrišče poslal tudi Marcosa Tavaresa, ki ji hitro zapretil. Sledila je izključitev Krljanovića, ki si je prislužil drugi rumeni karton, gosti pa so po vztrajnem obleganju domačega gola vendarle izenačili. Za izenačenje je poskrbel Cvijanović, ki je zadel z natančnim strelom iz roba kazenskega prostora. Do konca srečanja so gostje vendarle prišli do novih treh točk. V 90. minuti je predložek poslal Ibraimi, žogo pa je v mrežo pospravil rezervist Dalibor Volaš.

Slovenska liga, 17. kolo:

Nafta : Domžale 2:1 (0:1)
Sreš (64), Zelko (79); Elsner (17)

HiT Gorica : Rudar Velenje 2:2 (1:1)
Žigon (29), Gregorič (48); Klinar (20), Trifković (87)

Luka Koper : Triglav 3:0 (3:0)
Pučko (2), Bubanja (16), Smolej (45/a.g.)

CM Celje : Maribor 2:3 (1:1)
Đaković (20), Pavlović (73); Cvijanović (6, 88), Volaš (91)
RK: Krljanović (82/CM Celje)

Olimpija Ljubljana : Mura 05 3:1 (2:1)
Bešić (19), Valenčič (27), Vršič (48); Eterović (23)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:46 6. November 2011.

    V čem je fora da ma Olimpija največji stadion če kljub temu, da talajo zastojn karte, navijači ne zasedejo niti …

  • 20:38 5. November 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.