Murray četrtič v finalu OP Avstralije

Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Tomaš Berdych Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Tomaš Berdych Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) rod laver arena Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Tomaš Berdych Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Tomaš Berdych Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Andy Murray Foto: EPA OP Avstralije - polfinale) Tomaš Berdych
Olimpijski prvak Andy Murray je prvi finalist odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu.
Oglej si celoten članek

V polfinalu prvega vrhunca sezone je 27-letni Škot v štirih nizih s 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5 premagal Čeha Tomaša Berdycha in se četrtič v karieri prebil v sklepni obračun prvega grand slama v sezoni, ki pa ga še nikoli v karieri ni osvojil.

Skoraj tri ure in pol dolg dvoboj je Murray dobil ob prvi zaključni žogici s 15. asom na tekmi. "Ni se bilo lahko vrniti v igro. Bil sem kar malo zafrustiran," se je izgubljenega prvega niza spomnil Britanec in dodal: "Nato sem zaigral bolj napadalno. Prav za vsako točko sem porabil veliko energije."

Murray, zmagovalec Wimbledona 2013 in odprtega prvenstva ZDA leta 2012, bo v finalu igral z boljšim iz dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in branilcem naslova Švicarjem Stanom Wawrinko.

OP Avstralije, polfinale:

Moški:

Andy Murray (VBr/6) : Tomaš Berdych (Češ/7) 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.